Hogyan légy pozitív?



Halihó Mindenkinek!

Én alapból nem vagyok egy olyan "hú de pozitív" ember, de próbálkozom, habár sokszor elfelejtem ezt gyakorolni.
Szerintem a pozitivitás egy baromi nehéz dolog, főleg akkor, amikor úgy érzed, hogy igazán nincs okod pozitívnak lenni. De mindig próbálkozni kell, még ha nem is biztos, hogy sikerül. Elvégre esélytelen, hogy mindig mindenki pozitív legyen, de ha meg se próbálkozik vele az ember, tényleg nem fog semmire se jutni!
Bármilyenek is legyenek a körülményeink, mindig a rendelkezésünkre áll egy olyan kimeríthetetlen energiaforrás, amivel jobbá tehetjük az életünket. Ez a pozitivitás.
A mai napon ehhez szeretnék nektek segítséget adni, hogy hogyan tudjatok optimistán állni a dolgokhoz.


1.)Keress mindenben jó dolgot
Első és legfontosabb és legnehezebb: keress mindenben valami jót! Mert mindenben van valami jó, ha akkor még nem is látod, lehet, hogy majd később veszed észre, mikor újra átgondolod a dolgokat!

2.) Nap végén gondold át, írd le a pozitív dolgokat amik történtek veled

3.) Fogadd el!
Már nincs értelme rágódni rajta, semmi értelme, törődj a jelennel, mit tudnál jól csinálni, javítani!

4.) Engedd el!
Ha már sikerült elfogadnod, az elengedés már kispiskóta lesz. Itt csak azt tudom mondani,  hogy koncentrálj a jelenre(,jövőre), hogy mit tudnál jobban csinálni.

5.) Élvezd az életet!
Ne csak túl éld, hanem próbáld megélni. Sétálj a természetben, pihenj egy kicsit, ne siess. Mindenkinek jár a nyugalom, ha csak 1-2 órára is.

6.) Adj hálát!
Akaratlanul is, de elő jött belőlem a keresztény énem. Adj hálát Istennek, hogy vagy, hogy lélegzel, hogy milyen szépen süt a nap, vagy éppen milyen jót tudtál ebédelni, vagy bármi kis apróság miatt is, de légy hálás!

7.) Tedd azt ami boldoggá tesz!
Mivel akkor jobb lesz a hozzá állásod is a dolgokhoz is, ha egy kis ideig is, de megéri!


A bejegyzés végéhez értünk, köszönöm, hogy velem tartottál és remélem, hogy tudtam segíteni, vagy bármi ilyesmi! Ha csak egy dolgot is próbálgatsz ezek közül, már közelebb vagy a pozitív élethez! Hajrá, mindent bele! Ne adjátok fel!


Csodálatos napot kívánok!

Csicsóka

Előző bejegyzésem: Receptek #3
Ehhez kapcsolódó bejegyzéseimért ide kattints

Megjegyzések