Könyvajánló #15 - Jenna Evans Welch: Love&Gelato- Firenzei nyár




Halihó Mindenkinek!

Már idejét sem tudom, hogy mikor írtam legutoljára könyvajánlót a blogra! De most megtörik a jég ezzel a bejegyzéssel! A mai napon egy igazán nyárias, könnyed és olaszos könyvvel érkeztem Nektek, amit nem is olyan régen sikerült elolvasnom! 
Habár ez már a címből is kiderült, a mai napon Jenna Evans Welch: Love&Gelato- Firenzei nyár című könyvéről lesz szó.

Tartalom:
Lina nemrég veszítette el édesanyját, akinek utolsó kívánsága az volt, hogy lánya keresse fel édesapját, akivel Lina eddig még soha nem találkozott. A lány fájdalommal és haraggal érkezik Olaszországba, és nem vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet. Még Firenze napsütötte, varázslatos tájai, virággal teli utcái, meghitt hangulatú kávézói és gyönyörű műalkotásai sem derítik jobb kedvre.
Aztán a kezébe kerül egy napló, amit édesanyja az itáliai tartózkodása idején vezetett. A lány előtt hirtelen feltárul egy csodálatos világ, amely titkos románccal, lenyűgöző látnivalókkal és kis pékségekkel van teli. Mindez arra ösztönzi Linát, hogy anyja nyomdokain haladva felfedjen egy titkot, melyről már rég tudomást kellett volna szereznie. Ren, Lina újdonsült barátja mindent elkövet, hogy támogassa a lányt. Így nem csoda, hogy Lina menthetetlenül beleszeret.
Valaki egyszer régen azt mondta Linának, hogy az emberek a szerelem és a fagylalt miatt mennek Olaszországba - néha azonban ennél sokkal többet találnak.


Véleményem:
Erre a könyvre már tavaly felfigyeltem, mikor egy booktuber videóját néztem. Rögtön megtetszett, egyrészt maga a borító, másrészt pedig a tartalma, harmadrészt meg csak az, hogy Olaszországban játszódik. Ám mivel már nyár vége fele volt és más könyveket jobban szerettem volna elolvasni, ezért nem volt érkezésem megvenni. Viszont felejteni nem felejtettem, így az idei nyár beköszöntével első dolgom volt a kosaramba tenni, majd természetesen el is olvasni.  

Főszereplőnk a tizenhat éves Lina, akinek anyukája halála után ki kell menni apukájához, Olaszországba. Mikor Olaszországba ér rögtön a menekülő utat keresi, ám az anyukájától kapott napló mindent megváltoztat. A napló az édesanyja fiatalkori románcának rejtélyeibe vezet bele. A titkok kiderítésében egy igazán helyes és humoros fiú lesz a segítségére, akivel hamar szoros barátságot kötnek és számos kalandot élnek meg. 

Az egész könyv nagyon aranyos, mégis kicsit megbújik benne a szomorkodás.

Picit talán félve kezdtem neki, mivel nem szeretem azokat a könyveket, amikben valaki meghal, főleg nem, ha ez a valaki valamelyik szülő. Leginkább attól tartottam, hogy a könyv legnagyobb része az anyukája haláláról és az lány önmarcangolásáról fog szólni, ám kellemesen csalódtam. 

Az egész könyvnek volt egyfajta hangulata, amihez hozzátett az is, hogy Olaszországban játszódott. Minden pontosan le volt írva, ami azt az érzetet keltette, hogy te magad is ott vagy és én abszolút el tudtam képzelni a jeleneteket, a hely(i)ségeket és a szereplőket is egyaránt. Mivel idén nyáron a koronavírus miatt nem megyünk külföldre, igazi felüdülés volt ezt a könyvet olvasni.

A cselekmény igazán jól és követhetően volt felépítve. A szereplőkkel sem volt nagyobb bajom, mindenkinek a karaktere illett a könyvhöz, kidolgozottak voltak (mindenkiről kaptunk annyi információt amennyi szükséges volt) és szerethetőek. 

Személyes kedvencem Ren, már az elejétől kezdve nagyon tetszett a karaktere, a humora és az, hogy mennyire kedvesen és figyelmesen bánik Linával.
Linát, a főszereplőt, leginkább makacsként, vagányként mégis érzékenyen tudnám leírni. A könyv végig kíséri érzéseinek változását, aminek eredménye, hogy egyre jobban elfogadja őket.
Howardot, Lina nevelőapját, akit csak közvetlen Olaszország előtt ismert meg, mindig egy "óriásként" ábrázolják, amihez tökéletesen illett a kedves, segítőkész és önzetlen személyisége, amivel szerintem hamar be tudja lopni magát az ember szívébe.

Az egész könyv nagyon pezsdítő, gyorsan lehet haladni, mivel csak úgy peregnek a történések. Tökéletes társ egy forró nyári naphoz. Ha szeretsz utazni,ha szereted Olaszországot vagy csak épp egy kis romantikára vágysz, ez a Te könyved!

Értékelés:

Borító: 5/5

Cím: 5/5 -tagadhatatlanul olaszos

Stílus: 5/5 

Karakterek/szereplők: 5/5

Történet: 5/5*

Szórakoztatás: 5/5*

Izgalom: 5/5

Oldalszám: 320

Kedvenc szereplő(k): Ren, Howard, Lina, Elena, Marco



Ez lett volna hát a könyvajánló, remélem tetszett Nektek és találkozunk legközelebb is!
 
Csodaszép napot kívánok!

Csicsóka

Ehhez kapcsolódó bejegyzéseimért kattints ide

Megjegyzések