Nyári olvasmánylistám 2019



Halihó Mindenkinek!

Ma egy újabb könyves témájú bejegyzéssel érkeztem hozzátok, amihez még egy kis nyár is társul, ugyanis elhoztam nektek, hogy miket szeretnék elolvasni majd a nyáron.  Ezen a nyáron szeretnék majd jó pár könyvet újraolvasni, amik főként régebbi könyvek. De azért szeretnék elolvasni új könyveket is, és venni is tervezek!😉 Úgyhogy nagyon remélem, hogy mindegyiket eltudom majd olvasni, vagy legalábbis a többségét!


Na de nézzük is a listát!

1.) Böszörményi Gyula - Szer'vusz világ
1901. márciusa. Ambrózy Richárd bárót meglőtték. A Rókus kórház magánkórtermében élet és halál közt lebegő hírneves budapesti magánzó detektív mellett fiatal hitvese őrködik egészen addig, míg egy nap rá nem ront a rendőrség, hogy gyilkosság vádjával letartóztassa.
Ambrózy báró tehát „dögrováson”, a neje vizsgálati fogságban van, így látszólag senki sincs, aki a fiatal házaspárra zúduló, rémálomhoz hasonlatos cselszövés háttere után kutakodjék. Senki, csupán a kis Mück Mári, a cserfes tabáni zsebtolvajlányból lett „társaskodónő” és cseppet sem „komor” komorna, aki a maga szélütött módján kezd a nyomozásba, melynek során magával a véres kezű Pesztonkával, a századforduló Budapestjének legrettegettebb bűnözőjével találja szemben magát.
A rajongásig szeretett Ambrózy báró esetei című sorozat legújabb kötete bő humorral, meghökkentő fordulatokkal, számos valóban élt szereplővel és valós eseménnyel ízesített, kalandos időutazást kínál olvasóinak a korabeli Budapest legközepébe és főleg annak alvilágába.


Az Ambrózy báró eseteinek a következő része, mondanom sem kell, hogy feltétlenül elszeretném olvasni, mivel nagy szerelmese vagyok a sorozatnak, és ki nem hagynám ezt a részt, főleg, hogy ez egy kicsit másabb is, mint az eddigi részek!


2.) Tricia Levenseller - A kalózkirály lánya
 Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.
A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta - a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.
Tricia Levenseller első regénye, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.

Vitorlát bonts! Tengerre fel!
Repülj vele a kalandok és érzelmek tengerén!


Nagyjából olyan február óta várom már, hogy megvehessem/ elolvashassam ezt a könyvet, mivel még soha sem olvastam kalózos könyvet, viszont nagyon szeretem az efféle filmeket (legalábbis A Karib-tenger kalózait), úgyhogy már nagyon kíváncsi vagyok rá.


3.) Jane Austin - Büszkeség és balítélet
Szerelmek és félreértések klasszikus meséje a XVIII. századvégi Angliából. Az öt Bennet nővér élete a férjkeresés jegyében zajlik: anyjuk megszállottan próbálja biztosítani számukra a megnyugtató jövőt valami pénzes és lehetőleg rangos férfiú mellett. Csakhogy a jó eszű és éles nyelvű Elizabeth szélesebb perspektívákban gondolkozik, és ebben apja is támogatja őt. Amikor Mr. Bingley, a módos agglegény beköltözik az egyik szomszédos birtokra, felbolydul a Bennet-ház élete. A férfi előkelő londoni barátai és a vidékre vezényelt nyalka, ifjú katonatisztek közt bizonyára számos udvarlója akad majd a lányoknak. A legidősebb lány, a derűs és gyönyörű Jane úgy tűnik, meghódítja Mr. Bingley szívét. Ami Lizzie-t illeti, ő megismerkedik a jóképű, és látszólag igencsak dölyfös Mr. Darcyval, és máris kezdődik a nemek ádáz csatája. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Elizabeth nem várt házassági ajánlatot kap a Bennet-vagyont öröklő unokatestvértől, és amikor Mr. Bingely váratlanul Londonba távozik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért. Ám egy Lydiával kapcsolatos családi válsághelyzet hamarosan ráébreszti hősnőnket arra, hogy mindvégig balul ítélte meg ezt a büszke férfit... Eredeti hangú, máig modern, magával ragadó történet, melyben magunkra ismerhetünk.


A húsvéti szünetben néztük meg a nővéremmel a filmet (a rövidebbiket, amelyikben Keira Knightley kapott főszerepet) és azóta oda vissza vagyok érte, így (ha jól emlékszem) pár nappal a filmnézés után be is szereztük a könyvet, és várja, hogy végre sorra kerülhessen!



4.) Marissa Meyer - Heartless
A Szív Királynő valaha csak egy szerelemre vágyó fiatal lány volt.
Bár Catherine az egyik legkelendőbb fiatal hölgy Csodaországban, és a házasodni kívánó Szív Király kedvence, őt mégis egyebek foglalkoztatják. Ínycsiklandó süteményeket süt, és a leghőbb vágya az, hogy pékséget nyisson a legjobb barátnőjével. Az édesanyja szerint ilyen gondolatok azonban nem méltók egy olyan fiatal lányhoz, aki akár királyné is lehetne.
Cath megismerkedik Jesttel, a jóképű és titokzatos udvari bolonddal. Életében először valódi vonzalmat érez valaki iránt. Kockáztatva, hogy vérig sértik a Királyt és éktelen haragra gerjesztik Cath szüleit, a két fiatal titkos, viharos kapcsolatba bonyolódik. Cath a saját szerencséjének kovácsa akar lenni, és a maga módján akar szerelembe esni. Ám a sorsnak más tervei vannak e varázslatos, őrült és szörnyetegekkel teli vidéken...



Ez az a könyv, amin tavaly óta gondolkodom, hogy megvegyem e, mivel rengeteg jót hallottam róla, és nagyon is tetszik a tartalom leírás alapján, viszont mindig mikor már oda kerültem, hogy megeszem, akkor szembejött velem egy másik könyv, ami jobban elkezdett érdekelni. Na de hát próba szerencse, hátha idén sikerül beszereznem és ezzel együtt elolvasni is!


5.) Jenny Han - Örökkön örökké Lara Jean
Lara Jean a legjobb végzős évét tölti. És még annyi minden áll előtte: egy osztálykirándulás New Yorkba; a végzősbál a barátjával, Peterrel; egy tengerparti hét a ballagás után. Aztán átköltöznek az egyetemre, ami elég közel esik az otthonához ahhoz, hogy hétvégenként hazaugorjon csokidarabos kekszet sütni.
Az élet nem is lehetne ennél tökéletesebb!
Legalábbis Lara Jean így gondolja... egészen addig, amíg váratlan híreket nem kap.
Most a lánynak, aki fél minden változástól, újra kell gondolnia a terveit. De ha a szív és az ész két különböző dolgot súg, melyikre érdemes hallgatni?
A fiúknak, akiket valaha szerettem sorozat nem csak top helyezett a New York Times sikerlistáján, de már tévésorozatban is hódít!
Íme a trilógia meglepetés lezárása!
Lara Jean levélíró napjai folytatódnak ebben a magával ragadó történetben.
Légy részese örömeinek! 


A fiúkat akiket valaha szerettem és az Utóirat: Még mindig szeretlek utolsó része, amiről igazából elképzelésem sincs, hogy körülbelül milyen lesz majd, úgyhogy ha esetleg valakinek van valami tapasztalata vele, akkor szívesen várom kommentbe!



6.) W.Bruce Cameron - Egy kutya négy élete
Minden kutya a mennybe kerül kivéve, ha elintézetlen feladatuk maradt itt, a Földön.
Lenyűgöző történetünk főszereplője, egy aranyos kutyus nem egy, de több életen keresztül próbál meg rájönni arra, hogy mi is az élete célja. A Kutyás történet más, mint a többi megszokott, cuki kis kutyusokról szóló megható regény. Az élet legalapvetőbb kérdésére keresi a választ: miért vagyunk itt? Hősünk, Béni maga is megdöbbenve tapasztalta, hogy lenyűgöző szépségű, aranyló szőrű kiskutyaként született újjá, miután végigélte egy korcs, kóbor kutya tragikusan rövid életét. Az új lehetőséget kihasználva eljut a nyolcéves kisfiú, Ethan ölelő karjába. Együtt számtalan lélegzetelállító kalandot élnek át, és közben Béni megtanulja, hogyan legyen jó kutya.
Hősünk kalandja azonban nem ér véget azzal, hogy egy szerető család kedvenc háziállata lett. Ismét újjászületik, és vaksin pislogó kölyökkutyaként megint csak azt szeretné kideríteni, hogy képes lesz-e valaha is rájönni a létezése értelmére.
Béni története szívet melengető, lényeglátó, és gyakran elképesztően mulatságos olvasmány. A Kutyás történetben nem csupán négylábú barátunk számos életének megrázó és mulatságos kalandjait ismerhetjük meg, de feltárul előttünk az is, ahogy egy kutya látja az emberi viszonyokat. Megismerhetjük, hogy milyen erős kötelék fűz minket legjobb barátunkhoz.
A megragadó és magával ragadó, gyönyörű történetből kiderül, hogy a szeretet halhatatlan, hogy hűséges barátaink örökre itt maradnak velünk, és hogy a földkerekségen minden teremtmény azért született, mert megvan a maga oka, mert értelme van az élhetésének. 


Nos, el is érkeztünk az "újraolvasás" részhez, amit az egyik kedvenc könyvemmel indítok. Olyan 2-3 évvel ezelőtt olvastam el ezt a könyvet, viszont amikor olvastam akkor úgy mondván  nagyon  megérintett, és így a kedvencemmé is vált. Habár, ez a könyv számomra feledésbe merült egy idei, de most hogy lett egy kutyánk, most kíváncsi vagyok, hogy így milyen lesz elolvasni!



7.) Eleanor H. Porter - Az élet játéka
Milyen is egy gyermek? Olyan, mint aki egyenestaz égből jött. Héberszójáték szerint: az eget szopja. Isten képe még torzítatlan benne. A világi okosság, a felnőttek mesterkedései még át nem formálták. Nem tud még semmiről és semmije sincsen. Hamvas, eredeti és közvetlen. Védettségben él, és mindenestül átadja magát azoknak, akik szeretik. Ámulva néz szét maga körül. Ami rossz, hamar elfelejti, s mindjárt fölfedez mindenben valamit aminek örülhet Örökké játszik, nem fárad bele napestig. Tudat alatt mindnyájunkban ott él még a hajdani gyermek, hacsak a nevelés, a világ elszürkítő hatása máris ki nem ölte belőlünk. E kis regényben nem a felnőttek világa öli meg a gyermekit, hanem megfordítva: egy hús-vér gyermek hódíja meg varázsával a felnőttek állig begombolkozott világát - szinte játszva. Mondanivalója - hogy örömre születtünk a világra - mindig és mindenütt érvényes. 

Szintén egy másik kedvenc, amit szerintem több mint 6 évvel ezelőtt olvastam el, úgyhogy úgy gondolom, hogy ideje egy kis emlékezet frissítésnek!



8.) Lakner Artúr - Édes mostoha
A regény kis főhőse édesanyja elvesztése óta vigasztalhatatlan. A család orvosa szerint egyetlen gyógyír létezik a kislány bánatára, egy új édesanya. Úgy tűnik, hogy egy különös véletlen folytán születésnapi ajándékként betoppanhat a receptre felírt boldogság, ám egy gonosz ármánykodás miatt minden balul sül el, és a kislány látni sem akarja édesapja új választottját. Berényi Mária így másképpen kerül főhősünk közelébe, aki nem is sejti, hogy az imádott tanító néni, akitől egy percre sem szeretne megválni, nem más, mint az ő édes mostohája.
Lakner Artúr regénye hatalmas népszerűségnek örvendett, filmet is készítettek belőle, melyet szintén nagy sikerrel vetítettek világszerte. A szomorúságot és magányt legyőző szeretetről szóló történet ma is friss élményt ígér az ifjú olvasóknak.
Régi kedvencek című sorozatunkban gyerekkorunk remek könyvei jelennek meg új köntösben. Lakner Artúr Édes mostoháját Horváth Ildi csodaszép rajzai díszítik, melyek kedves humorukkal a történetben is fel-felbukkanó vidámság fontosságát emelik ki.



Erről a könyvről nem nagyon tudok mit mondani, mivel olyan 7 éves lehettem, mikor elolvastam, de arra viszont emlékszem, hogy egy nagyon aranyos kis történet volt és szintén nagyon szerettem! 


9.) Csöppike sorozat
 Ez  a sorozat mindössze 6 részből áll, és ezt is még kisebb koromban olvastam el, és nagyon emlékszem, hogy annyira jó hangulata volt a sorozatnak és a főszereplő lányt is nagyon szerettem



+ Jelenlegi olvasmányom: Christelle Dabos - A tél jegyesei


Most úgy körülbelül ezek a könyvek jutottak eszembe, habár lehet, hogy még ezekhez hozzá fog csapódni A tél jegyesei folytatása, és még az is lehet, hogy folytatom az Időtlen szerelem trilógiát is, de ezt majd még meglátom, mivel ahogy elnézem, így is lesz mit olvasnom a nyáron!

Csodaszép napot kívánok!
 

Csicsóka 


Előző bejegyzésem: (Furcsa) könyves szokásaim
Ehhez kapcsolódó bejegyzéseimért ide kattints





Megjegyzések