5 könyv, ami garantálja a nyári élményeket



Halihó Mindenkinek!
Egy hónap telt el az utolsó bejegyzés óta, ami elég durva, habár júliusban szinte egész végig táborokban, nyaraláson voltam. Ezt a bejegyzést még nyár elejére terveztem, mivel nekem a karantén miatt nem volt olyan igazán nagyon nyári hangulatom (kivéve mikor már elkezdődtek a táborok) így legfőképp olyan könyvek kerültek a kezembe, amik a szünidőhöz kapcsolódtak, ezzel pedig meghozták azt az igazi nyári hangulatot amit annyira szeretek. Ebből adódóan gondoltam, hogy csinálok egy olyan bejegyzést, amiben 5 nyári könyvet ajánlok, ha netán Ti is olyan gondban lennétek mint én. Ám elszaladt felettem az idő így ez a tervem füstbe ment, de gondoltam attól még meg valósítom.



1. KirályAnikó - Strand, papucs, szerelem
"Bogi igazi csapásként éli meg, amikor két hónapot édesapja lepukkant, Balaton-parti kempingjében kell eltöltenie. Ezért - az eddigi nyarakból leszűrt tanulságok alapján - összeír egy listát azokról a dolgokról, amiket mindenképpen el akar kerülni. Míg eleinte a legnagyobb gondja, hogy duci testét nem akarja bikiniben közszemlére tenni, később kiderül, hogy vannak komolyabb problémák is. Például a fejükre omló kemping, egy esküvő, egy szülés, és persze jó pár újdonsült barát, őrült nyári esték, és egy furán csattanó csók is, amikor kezdetét veszi a nagy "Mentsük meg a kempinget!"-hadművelet...
Bogi izgalmas és röhejes kalandokba keveredik, és talán, de tényleg csak talán, békét köt ősellenségével, a bikinivel is."

Kicsit nehezen kezdtem neki ennek a könyvnek, mivel nem igazán tudtam mire számítsak. Ám kellemeset csalódtam mivel egy egészen jó story bontakozott ki. Abszolút át tudta adni azt az igazi balatoni hangulatot ami nyáron tombol. Mindenféle érdekes és szórakoztató dolog történik benne, úgyhogy csak ajánlani tudom.

                                                       Strand, papucs, szerelem · Király Anikó · Könyv · Moly


2. Jenna Evans Welch: Love&Gelato - Firenzei nyár
"Lina nemrég veszítette el édesanyját, akinek utolsó kívánsága az volt, hogy lánya keresse fel édesapját, akivel Lina eddig még soha nem találkozott. A lány fájdalommal és haraggal érkezik Olaszországba, és nem vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet. Még Firenze napsütötte, varázslatos tájai, virággal teli utcái, meghitt hangulatú kávézói és gyönyörű műalkotásai sem derítik jobb kedvre.
Aztán a kezébe kerül egy napló, amit édesanyja az itáliai tartózkodása idején vezetett. A lány előtt hirtelen feltárul egy csodálatos világ, amely titkos románccal, lenyűgöző látnivalókkal és kis pékségekkel van teli. Mindez arra ösztönzi Linát, hogy anyja nyomdokain haladva felfedjen egy titkot, melyről már rég tudomást kellett volna szereznie. Ren, Lina újdonsült barátja mindent elkövet, hogy támogassa a lányt. Így nem csoda, hogy Lina menthetetlenül beleszeret.
Valaki egyszer régen azt mondta Linának, hogy az emberek a szerelem és a fagylalt miatt mennek Olaszországba - néha azonban ennél sokkal többet találnak."

Új kedvencet avattam ezzel a könyvvel. Nagyon szerettem minden egyes sorát. Olyan jól áttudta adni a nyári, olaszos hangulatot, hogy még azóta is Olaszországba vágyódom. (Legalábbis még jobban mint eddig😄) Az alap történetből is sok mindent hozott ki az író és a szereplők is nagyon jól meg voltak alakítva. Ha netán érdekel a további véleményem róla kattints ide




3. Helen Pollard - A kis francia panzió
"Napfény, croissant és jó borok. Semmi sem állhat a tökéletes nyaralás útjába. Vagy mégis?
Amikor Emmy Jamieson a barátjával, Nathannel együtt megérkezik Franciaországba, a mesésen szép, Loire-völgyi panzióba, a Cour des Roses-ba, nem vágyik másra, mint két hét jól megérdemelt pihenésre. A kapcsolatukra igazán ráfért már egy kis töltekezés. Emmy bízik abban, hogy a nyaralástól minden helyre zökken közöttük. Ám szinte kis sem pakolják a csomagjaikat, Nathan máris összegabalyodik Rupert, a tulaj feleségével, a csini, ám korántsem mai csirke Glóriával.
Az amúgy is rossz bőrben lévő, ráadásul most már felszarvazott Rupertet alaposan fejbe kólintja az eset. Emmy felelősnek érzi magát a történtek miatt, és egy nagylelkű pillanatában (egy üveg bor után) felajánlja, hogy a segít a panzió körüli munkákban: neki is jobb, ha inkább ágyneműket cserél, és nem a saját nyomorúságán rágódik.
A panzió körüli teendők és a pezsgő, kisvárosi élet ellenállhatatlanul magával ragadja Emmyt. Hamarosan azon kapja magát, hogy egy sor új barátot szerzett. Ott van Ryan, az észveszejtően dögös kertészfiú és Alain, a rettenetesen bosszantó, ám annál jobb képű könyvelő, így Nathan emléke hamarosan halványodni kezd.
Ahogy telnek a friss croissant-nal és mennyei kávéval kényeztető reggelek, és a virág- és szántóföldillatú esték, Emmy egyre otthonosabban érzi magát Rupert panziójában. De ki lenne képes olyan őrültségre, hogy hátrahagyja a barátait, a családját, a munkáját és mindazt, amiért odahaza, Angliában annyit dolgozott, és mindent feltegyen egyetlen lapra: egy helyre, ahova eredetileg csak nyaralni jött...?"

Bevallom őszintén, én még nem olvastam ezt a könyvet, de már nagyon tervben van és nagyon remélem, hogy tetszeni fog, mivel sok szép reményt fűzök hozzá. Engem teljesen megvett ez a fülszöveg, szóval majd ha elolvasom, feltétlenül jelentkezem, hogy milyen volt.




4. Jennifer E. Smith - Milyen is a boldogság?
"Két idegen, Graham Larkin és Ellie O'Neill akkor ismerkednek meg - legalábbis virtuálisan -, amikor Graham véletlenül e-mailt küld Ellie-nek kedvenc háziállatáról, Wilburről. A két tizenhét éves fiatal e-mailezni kezd egymással, bár az ország átellenes felén élnek, és még egymás keresztnevét sem tudják.Szellemes és feledhetetlen levelezésükben Graham és Ellie feltárják egymás előtt az életüket, reményeiket és félelmeiket. De mindent azért nem osztanak meg a másikkal: Graham nem tud Ellie családjának titkáról, Ellie-nek pedig fogalma sincs, hogy Graham a rivaldafényben él.Miután Graham kihasználja a lehetőséget, hogy elutazhasson Ellie otthonába, a maine-i Henley városkájába, netes kapcsolatuk végre valóban személyessé válik. De lehet egy pár két ennyire különböző hátterű fiatalból úgy, hogy minden ellenük szól? Egy sorsdöntő nyár történetét elmesélve Jennifer E. Smith új regénye bizonyítja, hogy az élet - akárcsak a szerelem - tele van meglepő felfedezésekkel és szerencsés tévedésekkel.Ha a szerelem e-mailben jelentkezik, vajon megéri válaszolni?"

Nekem ez a könyv nem lett a kedvencem, de attól még tetszett. Könnyed, nyárias de még se várjatok tőle sokat. Legalábbis velem ez volt és kisebb csalódás ért, de még így is élveztem. Minden meg van benne, hogy meghozza a nyári kedvedet.



5. Leiner Laura - Bábel
"Zsófi tizenhét éves és RHCP rajongói blogot ír, ezért nem is kérdés, hogy az idei Bábelfesztre egész hetes bérletet vesz, hiszen az utolsó nap sztárfellépője a Red Hot Chili Peppers. Zsófinak ez lesz élete első fesztiválja, amelyen barátaival, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával együtt vesznek részt. Ez pedig azt is jelenti, hogy többnapos, ismeretlen olaszok utáni hajtóvadászat, az orvosi sátorban töltött hosszú órák és a VIP-szekcióba való kétségbeesett bejutási kísérletek is várnak rájuk. A folyamatos bulizás, sátorozás, a koncertek és a legelképesztőbb közös élmények felejthetetlenné teszik ezt a hét napot, sőt, talán az egész nyarat."

 Szerintem nem kell bemtatnom Laurát, akinek a többi könyvéhez hasonlóan ez is nagyon jó. Mivel idén a legtöbb fesztivál elmarad ezért szerintem érdemes elolvasni, mivel fantasztikus mennyire áttudja adni a fesztiválos érzést (habár szerény személyem még nem volt, mégis így gondolom). Tele van humorral, fordulatokkal és sok sok élménnyel.




Ezek lettek volna a könyvek. Bízom benne, hogy tudtatok belőle inspirálódni. Köszönöm, hogy velem tartottatok a mai bejegyzésben is! Hamarosan találkozunk!


További szép napot kívánok!

Csicsóka


Ehhez kapcsolódó bejegyzéseim ide kattintva érhetőek el

Megjegyzések