Őszi olvasmánylistám 2019



Halihó Mindenkinek!

Elérkeztünk a következő bejegyzésemhez, amiben, mint minden évszak elején megmutatom nektek az olvasmánylistámat!
Erre a hónapra több könyvet is  beterveztem, habár tudom, hogy nem lesz időm mindet elolvasni, de azért gondoltam felírom, hátha tudtok belőle Ti is kicsit inspirálódni!
Valamint, szeretném megemlítenem, hogy ezek közül a könyvek közül vannak olyanok amiket már egyszer elolvastam! Kíváncsi vagyok, hogy másodszorra mit fogok gondolni róluk... Tartsatok velem!


1.Böszörményi Gyula - Leányrablás Budapesten
"Budapest, ​1896.
A város a millenniumi ünnepségek lázában ég. A békebeli Monarchia minden zugából tízezerszám tódulnak az emberek, hogy megcsodálják az ezeréves Magyarország egybehordott kincseit. Köztük van a Marosvásárhelyről érkezett, 16 éves Hangay Emma kisasszony is, akinek a rendezvények második napján nyoma vész.
Négy évvel később titokzatos távirat érkezik az azóta is gyászoló, idős édesapa, Hangay Árpád címére: a különös üzenetet Emma, a rég halottnak hitt lány küldte! Az ekkor 17 éves Mili kisasszony, Emma húga azonnal a fővárosba utazik, hogy nővére keresésére induljon.
A talpraesett, éles eszű lány nem sejti, hogy midőn felszáll a vonatra, rémálmokhoz hasonló kalandok sora veszi kezdetét, melyek kibogozásában egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró lesz."

Egyik kedvenc sorozatom első része, és mivel 7 részes, és én egy évvel ezelőtt olvastam az első részét, és mindent elfelejtettem amit csak lehetett, ezért gondoltam nem ártana egy kis emlékezet frissítés.


2.Eleanor H. Porter - Az öröm játéka örök
"Ki ne ismerné Polyannát és az ő öröm-játékát? A világszerte több millió példányban megjelent Élet játéka c. kötet folytatása ismét napvilágot látott! A regényt Fazekas Attila grafikusművész, számos klasszikus képregény híres rajzolójának illusztráció díszítik.
Az öröm játéka - vajon mit jelenthet ez a szokatlan kifejezés? Aki hallott vagy olvasott már Polyannáról, rögtön elmosolyodik, hiszen tudja, hogy a boldog és kiegyensúlyozott élet titkát takarják ezek a szavak. Ám még az is, aki ebben a regényben találkozik először a kislánnyal, igen hamar rájön, hogy a „játékot” receptre kellene árulni a sok pirula, vitamin és erősítő szer helyett. Felnőtt, gyerek, bárki alkalmazhatja, naponta akár többször is. Roppant egyszerű és módfelett hatásos. Ráadásul mellékhatása sincs. Hacsak nem tekintjük annak a szájunk szögletében egyre gyakrabban megjelenő mosolyt, meg a családtagjaink, kollégáink, csoporttársaink, barátaink arcán, sőt, a boltban, buszon, postán utunkba kerülő ismeretlenek tekintetében megfigyelhető furcsa változásokat…"


Régi kedvencem Az élet játéka, amit már nyáron újra is olvastam, így gondoltam, a második részéhez is neki kezdhetnék már. Egyenlőre még nem sikerült, de majd hamarosan sort kerítek rá!


3. J.K. Rowling - Harry Potter és a Bölcsek Köve
"A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot."

Úgy gondolom Harry Pottert nem kell bemutatnom senkinek. Ha már ősz, akkor Harry Potter!


4.Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi: Kezdet
"- Na, Cortez is megtalálta a sulit. Éppen ideje volt, nem fogom életem végéig tartogatni a jegyzeteket - sóhajtotta tettetett unalommal az arcán, és becsapta a szekrényajtaját.
Elfordítottam a fejem, hogy odanézzek, és akkor...És akkor történt, hogy először megláttam Antai-Kelemen Ádámot, Cortezt. Abban a pillanatban, ahogy megláttam, görcsbe rándult a gyomrom, és úgy éreztem, muszáj lehajtanom a fejem, és úgy tenni, mintha csinálnék valamit, máskülönben elárulom magam. Deszkás cipőt, farmert, és bőfazonú fehér pólót viselt, fél vállán hanyagul lógott a hátizsákja, másik kezében a gördeszkáját tartotta. Összevissza meredező haja csak látszólag állt szerteszét, egyébként gondosan megcsinálta, és pont úgy nézett ki, ahogy kell, és ahogy jól áll neki. A folyosó végén Ricsivel beszélgetett, aztán szép lassan minden osztálytársunk köré gyűlt, és hallgatták.
Zavartan turkáltam a szekrényemben, csak néha néztem fel egy-egy pillanatra. - Nézd, megjött Cortez! - jelentette be Virág.
Mintha magamtól nem vettem volna észre."

Név: Rentai Renáta (Reni)
Kor: 14
Beszélt nyelv: magyar, francia
Magamról: (Nem publikus adat, hozzáférés korlátozva) Az, hogy elköltöztünk, és sulit váltottam, a lehető legjobb dolog, ami történt velem, mert végre lettek barátaim (kettő is!), nem cikiznek, és találkoztam vele, aki igazán nagyon menő!
Érdeklődési kör: könyvek, olvasás, filmek, internet, azon belül is: Honfoglaló, KvízPart
Klubtagság: Mit olvasol most?; Kedvenc könyvek; Sims; Mindhalálig Beatles!; Milyen idő lesz holnap?; TeveClub


Újabb könyv a felkapottak között! Így suli kezdő időkben szerintem elég jó alap hangulatot tud adni!


5. Connie Glynn - Beépített hercegnő
Lottie Pumpkin egy átlagos lány, akinek minden vágya, hogy hercegnő lehessen - jelenleg ösztöndíjjal tanul a Rosewood Hall nevű előkelő bentlakásos iskolában. Ellie Wolf egy hercegnő, aki másra sem vágyik, minthogy átlagos lehessen - ő azért jár Rosewood Hallba, hogy elodázhassa királyi kötelességeit, melyek Maradova trónörököseként várnak rá. Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek, szinte kínálja magát a lehetőség és személyiséget cserélnek - ám valaki tudja a titkukat, és Rosewoodban többé semmi sem az, aminek látszik... A Nooderellaként is ismert Connie Glynn Youtube-sztár ezúttal regényíróként debütál - a Beépített hercegnő a Rosewood-krónikák című sorozatának első darabja. Merülj alá Lottie, Ellie, valamint a rejtélyes és mágikus Rosewood Hall világában!

Decemberben olvastam még anno, de olyan sok minden nem maradt meg bennem, és mivel októberben jön a 2.része ezért gondoltam ideje feleveníteni az emlékeimet.


6. Connie Glynn - Hercegnő bevetésen
Lottie Pumpkin átlagos lány, aki hercegnő szeretne lenni. Ellie Wolf hercegnő, aki átlagos lány szeretne lenni.
Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek a patinás Rosewood Hall magániskolában, szinte kínálja magát a lehetőség, és szerepet cserélnek. Közeli barátokként kezdik meg második évüket az intézményben, és a szerepüket is jól játsszák. Ám különös dolgok történnek az épületben. Tanulókat mérgeznek meg, és úgy tűnik, veszély fenyegeti őket Rosewood falai között.
Lottie és Ellie elhatározzák, hogy nyomára bukkannak a tettesnek. Ám lehet, hogy közelebb van a veszély, mint gondolják?
A Hercegnő bevetésen a nagy sikerű A beépített hercegnő folytatása.


És, amiről az imént meséltem. Október 31.-én jelenik majd meg, amit amúgy ahhoz képest, hogy az előző részre nem nagyon emlékszem, tökre várok!


7.Jessica Day George - Éjféli bál
Átok ül a tizenkét lánytestvéren. Rose hercegnő a legidősebb közülük, akik arra kárhoztattak, hogy mélyen a föld alatt, a gonosz Kőbezárt király palotájában táncoljanak minden éjjel. Születésüktől kezdve sújtja őket az átok, és csak a halál adhatja vissza a szabadságukat. Rose azonban találkozik Galennel, egy fiatal, katonából lett kertésszel, aki nem veti meg a kalandot, és épp olyan elszánt, akárcsak Rose, és a szabadság egyszeriben nem is tűnik olyan elérhetetlennek. Hogy legyőzzék a királyt és sötét udvartartását, szükségük lesz egy láthatatlanná tévő köpenyre, egy fekete gyapjúláncra, melyet bűvös ezüst kötőtűkkel kötöttek, és mind közül a legkritikusabb hozzávalóra - az igaz szerelemre. A Széttáncolt cipellők című mese újrafeldolgozásával Jessica Day George ismét megmutatja, milyen mesterien alkot valami teljesen újat egy történetből, amelyről csak hittük, hogy ismerjük.

Ez a könyv, a Barbi és a tizenkét táncoló hercegnőre emlékeztet, amit amúgy egészen szerettem kiskoromban, meg tetszik az alap története is, úgyhogy nem kérdés, hogy szeretném elolvasni!

8.Marissa Meyer - Heartless (Szívtelen)
A Szív Királynő valaha csak egy szerelemre vágyó fiatal lány volt.
Bár Catherine az egyik legkelendőbb fiatal hölgy Csodaországban, és a házasodni kívánó Szív Király kedvence, őt mégis egyebek foglalkoztatják. Ínycsiklandó süteményeket süt, és a leghőbb vágya az, hogy pékséget nyisson a legjobb barátnőjével. Az édesanyja szerint ilyen gondolatok azonban nem méltók egy olyan fiatal lányhoz, aki akár királyné is lehetne.
Cath megismerkedik Jesttel, a jóképű és titokzatos udvari bolonddal. Életében először valódi vonzalmat érez valaki iránt. Kockáztatva, hogy vérig sértik a Királyt és éktelen haragra gerjesztik Cath szüleit, a két fiatal titkos, viharos kapcsolatba bonyolódik. Cath a saját szerencséjének kovácsa akar lenni, és a maga módján akar szerelembe esni. Ám a sorsnak más tervei vannak e varázslatos, őrült és szörnyetegekkel teli vidéken... 


Már régóta kívánság listás, ezért úgy gondoltam, hogy ideje lenne már beszereznem és elolvasom. Elég jó értékeléseket láttam róla.


9. John Flanagan - A Vadonjáró tanítványa 2. - A lángoló híd
Will és a Vöröshegy Várban élő barátainak kalandjai folytatódnak. Egy ember becsaphat. Kettő összeesküdhet. Csak háromban bízom. Amíg Araulen királysága a Morgarath elleni háborúra készülődik, Will és Horác a Vadonjáró Gilant kíséri el Keltikába egy küldetésre. De Keltikában csak üres falvakat találnak. Egyedül egy kiéhezett és holtfáradt lány, Evelin tudja megmondani, miért: Morgarath gonosz teremtményei lerohanták Keltikát, és lakóit rabszolgasorba hajtották. Amíg Gilan visszalovagol, hogy figyelmeztesse Királyát, Will, Horác és Evelin kiderítik, miért csapott le Morgarath Keltikára. A királyságot egy három oldalról való  támadás fenyegeti - hacsak hőseink nem találnak ki valamit...

Nyáron kaptam kölcsön az egyik barátnőmtől az első 2 részét a sorozatnak. Az első része nem igazán tetszett, de állítólag a második jobb. Úgyhogy próba szerencse!


10. Jane Austen - Büszkeség és balítélet
Szerelmek és félreértések klasszikus meséje a XVIII. századvégi Angliából. Az öt Bennet nővér élete a férjkeresés jegyében zajlik: anyjuk megszállottan próbálja biztosítani számukra a megnyugtató jövőt valami pénzes és lehetőleg rangos férfiú mellett. Csakhogy a jó eszű és éles nyelvű Elizabeth szélesebb perspektívákban gondolkozik, és ebben apja is támogatja őt. Amikor Mr. Bingley, a módos agglegény beköltözik az egyik szomszédos birtokra, felbolydul a Bennet-ház élete. A férfi előkelő londoni barátai és a vidékre vezényelt nyalka, ifjú katonatisztek közt bizonyára számos udvarlója akad majd a lányoknak. A legidősebb lány, a derűs és gyönyörű Jane úgy tűnik, meghódítja Mr. Bingley szívét. Ami Lizzie-t illeti, ő megismerkedik a jóképű, és látszólag igencsak dölyfös Mr. Darcyval, és máris kezdődik a nemek ádáz csatája. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Elizabeth nem várt házassági ajánlatot kap a Bennet-vagyont öröklő unokatestvértől, és amikor Mr. Bingely váratlanul Londonba távozik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért. Ám egy Lydiával kapcsolatos családi válsághelyzet hamarosan ráébreszti hősnőnket arra, hogy mindvégig balul ítélte meg ezt a büszke férfit... Eredeti hangú, máig modern, magával ragadó történet, melyben magunkra ismerhetünk

Egy igazi klasszikus, a film az nagyon tetszett, tervezem újra nézni. A könyv pedig olyan március vagy május (valamelyik m betűs hónap) környékén került hozzám, és azóta is ott porosodik a polcon.


+Amiket az ősz folyamán már elolvastam:
   -Leiner Laura - Emlékezz rám
   -On Sai - Apa, randizhatok egy lovaggal?

+Jelenlegi olvasmányom: Rick Riordan - Percy Jackson és az olimpisziak 2.: A szörnyek tengere


Azt hiszem, vége a listának. Remélhetőleg valamennyi könyvet sikerül majd elolvasnom ezek közül.
Bízom benne, hogy tudtam pár ötletet adni könyvek terén!

Csodaszép napot kívánok!

Csicsóka


Előző bejegyzésem: Őszi bakancslista 2019
Ehhez kapcsolódó bejegyzéseimért kattints ide












Megjegyzések