Tippek tanuláshoz



Halihó Mindenkinek!

Üdv, újra itt a blogomon! Tudom, már 2 hete nem volt bejegyzés, amit nagyon sajnálok, de valahogy nem jött az ihlet!
Viszont most már megérkezett, még hozzá a tizenéves gyerekek egyik legkedveltebb témájáról! 
Ez nem lenne más, mint a tanulás! Mai nap pár tippet szeretnék veletek megosztani, hogy hogyan tegyétek könnyebbé és gyorsabbá a tanulást!
Úgyhogy, ha érdekel, akkor tartsatok velem!


1.Jegyzetek


Elvileg, ha ugyan azon a napon nézed át a jegyzeteidet, amelyik napon volt az adott órád, akkor 60% nagyobb az esélye, hogy meg is fog maradni a fejedben az adott anyag. 
Fontos, hogy oda figyeljetek az órán, bármennyire is unalmas! Sokat fog majd segíteni délután a tanulásban!


2.Tartalom
Mikor új füzetet kezdesz, hagyd ki mondjuk az első két oldalt és csak utána kezdj el  jegyzetelni. A kihagyott oldalakra pedig kezdj el egy tartalomjegyzéket és akkor a témazáróknál könnyebb lesz megtalálnod az adott részt és így nem kell 2 percen át keresgélned😞😉 Ehhez tanácsos beszámozni a lapokat és akkor teljes lesz a tartalomjegyzéked!☺️


3.Osszátok be az időtöket!
A következő tipp szerintem sokakra igaz, főleg akik nem szeretnek tanulni és mindig mást csinálnak a tanulás helyett valamint későn érnek haza! Igyekezzetek a felé, hogy ne későn kezdjétek el a tanulást!  Próbáljátok meg, hogy mikor hazaértek, akkor pihentek mondjuk úgy 15-20 percet és aztán  elkezdtek tanulni. Ne 1 órát pihenjetek, mert akkor semmire nem fogtok menni és (ha olyanok vagytok mint én és)  csak húzzátok az időt, akkor nem sok jót remélhettek a dolgozatoknál. Pluszba, ha hamar kezdesz el tanulni akkor még az emlékek is frissek és talán könnyebb lesz megtanulnod az adott anyagot, és majd ha gyorsan megtanulsz mindent, akkor több szabad időd lesz! Szóval próbáljatok meg nem 5 vagy fél 6 után neki ülni tanulni! (Természetesen ez nem annak szól aki alapból 6-kor  vagy a körül ér haza).

4.Szaglás, ízek
Ha esetleg nehezebben megy az anyag visszamondása felelésnél vagy dolgozat írásnál, akkor ami közben tanulod az anyagot vegyél be egy rágót a szádba és amíg tanulsz addig rágd el, majd óra előtt vegyél be egy ugyanilyen ízű rágót a szádba és  ugyan így rágd el, és elvileg jobban feltudod majd idézni a tanultakat a dolgozat írás közben. Ugyan így ezt megteheted egy parfümmel is, hogy magadra fújsz egy keveset tanuláskor és aztán dolgozat írás előtt is. Vagy igazából bármilyen olyan dologgal megcsinálhatod aminek köze van a szagláshoz és az ízléshez.

5.Tollak
Erről több dolgot is tudnék írni, de azt majd egy másik bejegyzésben fogom leírni! Ezek egyszerűek és nagyon alapok, de legyen nálad legalább 2 kék toll! Ha az egyik kifogy, ott a másik!
Szerintem az is fontos, hogy legyen nálad színes toll vagy tűfilc vagy szövegkihúzó.Nekem általában sokat segít ha mondjuk 3-4 féle színnel kijelölöm a szöveget. Nálam például történelemnél szokott ez segíteni, mert kijelölöm külön színnel a neveket az évszámokat és a helyszíneket és többször átolvasom (2-3- szor) az anyagot és aztán ránézek az adott színnel kijelölt mondjuk névre és felmondom,hogy mit tudok róla! 

6.Pihenő
Erről röviden fogok nyilatkozni! De az a lényeg, hogy ne tanulj folyamatosan, megállás nélkül, mert az nem jó az agyadnak! Tanulj mondjuk háromnegyed órát, aztán negyed óráig pihenjél. De ilyenkor se a telefonodat nyomkodd, vagy tabletezz, és ne ülj le a számítógép elé, hanem inkább menj ki a szabadba, mozogj egy kicsit, igyál, ha úgy érzed egyél, hallgass zenét!

7.) Időbeosztás
Csináljatok egy táblázatot, hogy könnyebb legyen követni a délutáni teendőket és így a tanulás időpontját is beírhatod. A táblázat segítségével talán nem csúszik el az egész délutánod.

Azt hiszem a végére is értünk a bejegyzésnek, köszönöm, hogy velem tartottatok. Bízom benne, hogy tudtam valamit segíteni, hogy könnyebb legyen a tanulás!
Nem sokára találkozunk! 


Csodaszép napot kívánok!

Csicsóka


Előző bejegyzésem: Őszi olvasmánylistám 2019
Ehhez kapcsolódó bejegyzéseimet erre a linkre kattintva érheted el.





Megjegyzések