DIY grincsfa készítés



Halihó Mindenkinek!

Úgy gondoltam, hogy a karácsonyi bejegyzés sorozatból nem maradthat ki egy kis DIY projekt sem, így idénre a grincsfa elkészítését hoztam el nektek!


Grincsfa

Eredete, meséje:
A grincsfa (avagy manófa) egy mesebeli lényről, a Grincsről kapta a nevét.
Grincs, egy szőrös, zöld lény, aki egyedül van és utálja az embereket és a karácsonyt. Ám egy kislány felfigyel rá és meglátja benne a jót, ezért meghívja a falu ünnepségre, ahol megint csak gúnyt űznek belőle, így elhatározza, hogy ellopja a karácsonyt. El is lopja a faluból az összes égőt, karácsonyfát, dekorációkat, ajándékokat. Ám terve nem sikerül, mivel a falu lakói tovább ünnepelnek, mivel a karácsony a szívekben él, nem pedig a hozzákötődő tárgyakhoz. Végül minden jól végződik, Grincs bocsánatot kér a falu lakóitól, és minden jó, ha a vége jó.



Hozzávalók:

  • zanót (tuja vagy fenyőág) 
  • oázis (többször locsolható)
  • kaspó
  • drót
  • díszek
  • ragasztópisztoly (a díszek felragasztásához)
  • kés



Elkészítése:
  1. Az oázist mérd hozzá a kaspó nagyságához, majd vágd le belőle a felesleges részeket. Ha ezzel meg vagy, áztasd be az oázist, majd mikor már jól feszívta magát vízzel, rakd be a kaspóba és az esetleg üresen maradt részeket tömködt be.
  2. A nedves oázisba kezd el beleszurkálni a zanótot.
  3. Kezd el a beleszurkált zanótot jó erősen körbe tekerni egy dróttal, úgy hogy a vége elhajoljon.
  4. Ha ezzel meg vagy, kezdheted a díszítést, amit tetszésed szerint alakíthatsz.





Remélem érhetőek voltak az instrukcióim, ha valami nem világos, nyugodtan kérdezzetek! A képek a rossz fényviszony miatt nem a legjobbak, ettől kérlek tekintsetek el!
Amennyire az időm engedi, megpróbálok még legalább 2 bejegyzést időzíteni a szünetben, de nem ígérek semmit! Addig is, köszönöm, hogy velem tartottatok, találkozzunk legközelebb is!

Csicsóka

Előző bejegyzésem: Karácsonyt várva...
Ehhez kapcsolódó bejegyzéseim: DIY és karácsony

Megjegyzések