Könyvajánló #4

Sziasztok!

El is érkeztünk egy újabb könyvajánlóhoz, amiben nem másról lesz szó, mint Jodi Picoult, Samantha Van Leer - Sorok között -ről. Tartsatok velem!😉

Tartalom:


Mi ​történik olyankor, ha mégsem élnek boldogan, amíg meg nem halnak?
Delila éppúgy gyűlöli a sulit, amennyire szereti a könyveket. Van is egy nagy kedvence, amivel képtelen betelni. Ha valaki – különösen a népszerű lányok közül – megtudná, hányszor olvasta el újra és újra a könyvtár poros mélyéről előásott tündérmesét, a poklok legmélyebb bugyrába száműznék… örökre.
Delila számára ez a mese mégis több papírra vetett szavaknál. Persze ebben is van egy jóvágású (oké, dögös) királyfi, fényűző palota és elvetemült gonosztevő, mégis olyan, mintha valami mélyebb jelentése lenne. Delila egy napon azt is megtudja, mi ez. Mint kiderül, a nem is olyan szőke herceg nemcsak valóságos, de nagyon szemrevalónak találja tizenöt éves olvasóját. Csak hát… egy világ választja el őket egymástól. Így aligha működhet.
A New York Times sikerszerzője, Jodi Picoult ezúttal a lányával, Samantha van Leerrel közösen írt klasszikus tündérmesét – egyedülállóan modern hangnemben. Az olvasót rövid úton elvarázsolja egy olyan kamaszlány története, aki kész átkelni valóság és fantázia határán, hogy a legnagyobb veszedelmek árán is ráleljen a boldogságra.

Vélemény:
Hát nem is tudom, hogy hol kezdjem, hisz ez a könyv sok érzelmet váltott ki bennem! Viszont letehetetlen volt, és ennek örültem, mivel már régen olvastam ilyen könyvet, ami ennyire megfogott!
Delila egyedül él az anyukájával. nincsenek barátai, csak egy, és mindig is egy másik világban szeretett volna élni, távol a gondoktól. Egyik nap rátalál egy mesekönyvre, és ebben a mesekönyvben talál valami vonzót, vagyis inkább valakit...
Olivér egy mesekönyv hőse, de igazából már beleunt abba, hogy ugyanazt eljátssza mindig, amikor kinyitják a könyvet, így hát próbálja ezt tudatni a mese olvasójával is, azaz Delilával, míg nem a lány egyszer csak azon kapja magát, hogy beszélget a mesekönyv főszereplőjével. Így aztán egy különleges románc alakul ki közöttük, ami felforgat mindent az életükben, jó és rossz értelemben is. Csak a szerelem egyik főbb akadálya, hogy egy világ választja el őket... De a szerelem nem lenne szerelem, ha nem kellene érte küzdeni, így a két főszereplő mindent megtesz azért, hogy bekerüljenek egymás világában...
Talán így mondanám el röviden, saját szavakkal a történetet. A könyv műfaja valahol a fantasy és a romantikus között helyezkedik el szerintem.

Maga a történet nagyon tetszett, kreatívnak tartom, hisz nem minden második könyv valami ilyesmiről szól! Külön tetszett, hogy igazából egy, hát gyerekmesére épül fel a story és 3 szálon fut. Van ugye maga a mese, aztán a Delila szemszögéből, és az Olivér szemszögéből, így lehetővé teszi, hogy közelebb kerüljünk a szereplőkhöz, amit én fontosnak tartok.
Igazából ez a történet végülis tökre elgondolkodtató a könyvmolyok szempontjából, szóval már csak azért is érdemes elolvasni. 

A szereplőkkel nem volt nagyon bajom, habár úgy éreztem, hogy nincs bennük olyan sok különlegesség, ám a kitartásukat nagyon becsültem! 

Ajánlom kicsiknek-nagyoknak egyaránt, fiúknak-lányoknak. 



Azt hiszem ennyit tudnék mondani erről a könyvről, most így nem nagyon tudok többet mondani!
Szóval köszönöm, hogy ebben a blog bejegyzésemben is velem tartottatok.
Találkozunk a következő bejegyzésemben,

Csicsóka

Előző bejegyzésem ide kattintva
Ehhez kapcsolódó bejegyzéseimet ide kattintva









Megjegyzések