Tavaszi olvasmány listám 2019



Sziasztok!

Itt is vagyunk  egy újabb bejegyzés, ami így  a tavasz kezdetével szintén kihagyhatatlan bejegyzés! Ez nem más lesz, mint a tavaszi olvasmány listám, amiben nem mást mutatok be, mint azt, hogy mit szeretnék elolvasni a következő évszakban!

Az utóbbi hónapokban nem sikerül olyan sokat olvasnom, legalábbis 350+ oldalas könyveket szoktam mostanság olvasni, így nem sok könyvet olvastam el a téli időszakban. Viszont a tavasszal reményeim szerint többet fogok olvasni, de ezt majd meglátom!
Mindenesetre a tavaszi időszakra 7 könyvet jelöltem ki, amit feltétlenül elszeretnék majd olvasni!
Ennek a fele, olyan könyvekből áll, amik már elég sok ideje ott állnak a polcomon olvasásra várva, a másik fele pedig kölcsön kaptam, szóval úgy érzem azokat fogom először elolvasni tavasszal!




1. Böszörményi Gyula - Ambrózy báró esete 4. - Nász és téboly
1894 kora tavaszán a fiatal Ambrózy Richárd báró elveszítette bal karját, és vele lelkének azon részét is, mely gyöngéd érzelmekre tette képessé. Ama borzalmas éjszaka hét esztendővel később még mindig sötét árnyat vet az Osztrák-Magyar Monarchia legismertebb magánzó detektívjének életére, és ha ez még nem volna elég, a múlt kísértetei ismét felbukkannak.
1901-ben Ambrózy báró nősülni készül, ám az oltárhoz vezető utat hátborzongató gyilkosságok sora szegélyezi. Vajon képes lesz-e Mili kisasszony, a detektív hű társa és tanítványa egyszerre megküzdeni a régmúlt és a jelen szörnyetegeivel?
Nem kétséges, hogy igen, hisz rafinériája és makacssága végtelen – ám az már közel sem tudható ily biztosan, hogy közben ő maga mit veszít el.
A békebeli bűn- és szívügyek végső titkai, melyek a Leányrablás Budapesten, A Rudnay-gyilkosságok és az Ármány és kézfogó című regényekben nem fedték fel magukat, a sorozat eme záró kötetében végre kilépnek a fényre.

Teljesen rabja lettem ennek a sorozatnak, és sajnos már csak az utolsó része hiányzik, és várja, hogy elolvassam!



2. Jenny Han - Utóirat: Még mindig szeretlek
Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?
A kirobbanóan sikeres A fiúknak, akiket valaha szerettem folytatása. Elbűvölő és őszinte történet, melyben a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.


Az első rész nagyon tetszett, és nagyon szerettem, úgyhogy úgy gondolom, hogy már igazán jöhetne a második része is!
(Közben kicsiben megjegyzem, hogy ezt a könyvet már a március folyamán elolvastam)


3. J. R. R. Tolkien - A hobbit
Amikor kellemes, minden becsvágy nélküli életéből, meghitt föld alatti otthonából Gandalf, a mágus és egy csapat törp elragadja, Bilbó, a hobbit igazi kaland kellős közepébe csöppen: "betörési szakértőként" kell segédkeznie a kincs visszaszerzésében, amitől Smaug, a nagy és veszedelmes sárkány fosztotta meg egykor a Hegymély Királyát. Noha egy porcikája sem kívánja a kellemetlen megbízatást, Bilbó maga is lépten-nyomon meglepődik tulajdon ügyességén és leleményességén! A kalandok során már itt felbukkan a titokzatos varázserővel rendelkező gyűrű, amely Tolkien világában később is kiemelt szerepet fog játszani...
J. R. R. Tolkien saját gyermekeinek írta ezt a meseregényt, de 1937-es megjelenésekor azonnal óriási sikert aratott. Később megszületett a monumentális folytatás is, és azóta "a világ két részre oszlik: azokra, akik már olvasták A hobbitot és A Gyűrűk Urát, és azokra, akik ezután fogják elolvasni őket.


A téli szünetben kezdődött el a Gyűrűk Ura és A hobbit iránti rajongásom, és egész télen ezeket a filmeket néztem, ezért gondoltam a könyvet is elolvasom!



4. Jodi Picoult, Samantha Van Leer - Lapról lapra
A valóságban Delila és Olivér soha nem lehetne egy pár. Viszont itt vannak a valóságban, és mégis párként élnek. Szembe kell nézniük a ténnyel: a Boldogan éltek, amíg meg nem haltak mondatot akár komolyan is vehetik. A sors azonban különös módon üzen nekik, és hamarosan rá kell jönniük: egy mese újraírása kockázatokkal jár.
A Sorok között folytatásában Olivérnek olyan hétköznapi problémákkal kell megküzdenie, amelyekről nem is álmodott: eddig mindenki az ő alattvalója volt, mostantól azonban neki kell alkalmazkodni másokhoz. Ami nem is olyan könnyű feladat, ha az embernek már előre meg van írva a meséje
Delilának és Olivérnek közösen kell eldönteniük, mennyit hajlandóak kockáztatni az igaz szerelemért, hogy a történetük a való világban is boldog véget érjen. Hiszen a legnagyobb kalandok nem a tündérmesék lapjain történnek kevesebb


A Sorok között második része! Szintén ugyan az vele a helyzet, mint Jenny Han könyvével!↑

(pont ma fejeztem be!)




5.Hedwig Courths-Mahler - A szép ismeretlen
Ebben a pillanatban találkozott a tekintetük, és a két fiatal szempár szinte megbűvölten egymásba mélyedt.
Egy pillanatra valami különös sugárzás villant fel a fiatal férfi arcán, arról tanúskodva, mennyire elbűvölte az a csodálatos, fehérruhás jelenség. A következő pillanatban a mellette lévő virágkosárba markolt. Egész alakja megfeszült, amikor a parányi rózsacsokor, amelyet feldobott, az idős hölgy feje fölött a fiatal lány keblére hullott. A lány, mintegy álomban, megragadta a csokrot, de tekintete nem tudott elszakadni a férfi tekintetétől, és érezte, hogy arcát forróság önti el. A kis csokrot szinte gépies mozdulattal az övébe tűzte, mintha mágikus erő kényszerítette volna…



Karácsonyra kaptam ezt a régi könyvet. Ettől az írótól még nem olvastam, de nekem többen is azt mondták, hogy nagyon jó könyveket ír, így nagyon kíváncsi vagyok rá!



6.L. M. Mongomery - Anne az élet iskolájában

Anne Shirley, ez a vörös hajú, örökké csacsogó és álmodozásra hajlamos kislány, akinek gyermekkoráról az Anne otthonra talál című kötet számolt be, immár 16 éves ifjú hölgy. Kijárta a főiskolát, és visszatért Avonlea-be. De a visszatérés egyben új kezdet is, Anne kilép az élet iskolájába, hiszen dolgozni kezd: tanítónőként helyezkedik el abban az iskolában, ahol valaha maga is tanult. Ahogy már megszokhattuk, az élet továbbra is folyton pezseg körülötte: meglágyítja az új szomszéd, a mogorva agglegény hírében álló Mr. Harrison szívét, Levendula kisasszony személyében pedig igazi "rokon lélekre" talál. Hősünk azonban nem volna méltó az Anne Shirley névre, ha nem kerülne időről időre kisebb-nagyobb kalamajkába... A világszerte rendkívül népszerű írónő történetéből készült filmsorozat olyan sikeres, hogy a tévécsatornák újra és újra a műsorukra tűzik. Az olvasók pedig újra és újra a kezükbe veszik a magával ragadó sorozat köteteit.


 Az írónőtől már két könyvet is olvastam, így még nyáron megrendeltem a Anne sorozat második részét, de még azóta sem jutottam hozzá!


7. John Flanagan - A vadonjáró tanítványa 1. - Gorlan romjai

Will kisebb kortársainál, de gyors és találékony. Egész életében arról álmodozott, hogy híres lovag válik belőle, mint az apjából. Ezért is sújtja porig, amikor nem veszik fel Vöröshegy Hadiiskolájába. Ehelyett Halt inasa lesz, a titokzatos Erdőkerülőé, akinek különleges képességét, a láthatatlan helyváltoztatást fekete mágiának tulajdonítják... Will vonakodva nekivág, hogy megismerje az Erdőkerülők titkos fegyvereit: a nyilat, a nyílvesszőt, a terepszínű köpönyeget, és a csökönyös kis pónit. Lehet, hogy nem azok a fegyverek, amikre vágyott, nem kard és nem csataló, de amikor ő és Halt egy reménytelennek látszó küldetés során megpróbálják megakadálozni a Király meggyilkolását, Willnek be kell látnia, hogy az Erdőkerülők fegyverei nem is annyira haszontalanok... A Gorlan Romjai első könyve egy izgalmas sorozatnak, mely Willről, és a Vöröshegy Várban élő barátainak kalandjairól szól

Ez az a könyv, ami igazából elég spontán jött, hogy elolvassam, mivel az egyik barátnőm nemrég olvasta a 2. részét, és nekem még régebben egy ismerősöm ajánlotta ezt a sorozatot, így úgy gondoltam, hogy, miért ne? Úgyhogy kölcsön kértem a barátnőmtől az első részét! És őszintén szólva elég kívácsi vagyok rá!


Nos, ennyi is lett volna ez a mai bejegyzés! Köszönöm, hogy elolvastad!

Szép napot kívánok!

Csicsóka


Előző bejegyzésem: Tavaszi bakancslista 2019
Ehhez kapcsolódó bejegyzéseimért ide kattints

Megjegyzések