14+1 tipp unatkozás ellen


Halihó Mindenkinek!

Már bőven benne vagyunk a nyárban, és gondolom mindenki élvezi, hogy bármit lehet csinálni, és temérdeknyi szabadidő áll rendelkezésedre. De azért ez a sok szabadság elég unalmas tud lenni néha, és egy idő után már nem tudsz mit csinálni magaddal. Jól mondom?

Ha Te is így vagy ezzel, akkor feltétlenül tarts velem, ugyanis a következőkben adok pár ötletet
nektek, hogy mit is csinálhatnátok, ha esetleg nem tudtok magatokkal mit kezdeni.



1.) Olvass
Könyvmolyként, mivel is kezdhetném, ha nem az olvasással! Szerintem ez az az elfoglaltság, ami nagyon jól eltudja ütni az időt, csak egy jó könyv kell hozzá! Az pedig mindig van! De ha esetleg még sem tudod, hogy mit olvass, nézz szét a blogomon a könyvmoly címkére kattintva.






2.)Nézz filmet/sorozatot
Ha nem tudod, hogy mit nézz, nézd meg az egyik kedvencedet, vagy akár kérdezd meg a testvéreidet, barátnőidet, hogy tudnak e valami jót ajánlani neked.





3.) Szervezz találkozót a barátnőiddel
Barátokból sosem elég, és társaságban még is csak jobb, így több mindent lehet csinálni! Például üljetek be valahova, esetleg csináljatok pizsi partyt, mozi estet, ha van könyvmoly barátnőd térjetek be a könyvesboltba vagy a könyvtárba.







4.) Ülj ki a kertbe
És tervezgesd a nyár további részét, esetleg olvass, akár teríts le egy pokrócot és napozz, élvezd a napsütötte nyarat.












5.) Alkoss!
Ez egy igazán tág fogalom, tehát érts ez alatt bármit! Fonj karkötőt, rajzolj (akár bullet journalt is), csinálj virág koszorút, fess! Most vannak azok a gyönyörű, egzotikus színező könyvek, szerintem azokat is nagyon jó kiszínezni!



6.) Menj el egy bevásárló központba
Nem kell, hogy vásárolj csak szimplán elég, ha bóklászol ott egy kicsit, hisz ott mindig van mit felfedezni!




7.) Sétálj egyet, biciklizz
És fedezd fel a környéketeket, vagy a várost/falut ahol éltek! Biztos vagyok benne, hogy ott is van mit felfedezni!





8.) Írj könyvet
És találj ki valami történetet, természetesen nem kell kiadni, vagy bármi ilyesmi, de akár elszórakozhatsz ezzel a gondolattal is!




9.) Süss, főzz
Találj ki új ízeket, esetleg egy új receptet! Kísérletezz vele! De lehetőleg ne gyújtsd fel a házat!😉




10.) Nézelődj Pinteresten
Velem sokszor történik, hogy felmegyek Pinterestre, hogy egy darab képet keressek/lementsek, és azon kapom magam, hogy teljesen belemerülök a kép nézegetésbe, holott már fél órája megtaláltam és lementettem azt a képet amire szükségem volt. Szóval nagyon tudom ajánlani unatkozás ellen a Pinterestet, mivel ott mindig van valami új és érdekes!


11.) Játssz a kisállatoddal
Taníts neki újat, vidd el sétálni, fürdesd meg, vagy csak simogasd. Így mindketten jól jártok!






12.) Indíts egy blogot!
Így hirtelen ez elég merész kijelentésnek tűnhet, de a blog az egy olyan dolog, ami abszolút le tud foglalni. Habár azért olyan hirtelen ne vágj bele, előtte jól gondold át, és tervezd meg, de ha mindez meg van, akkor hajrá!




13.) Takaríts!
Furán hangozhat, de higgyétek el, a takarítás tökéletes unalom eltöltő, és még hasznos is! Csak valahogy el kell kezdeni!




14.) Edzés
Újabb hasznos dolog a láthatáron! Habár ez is egy olyan dolog, amihez el kell  szánnod magadat. De utána nagyon jó érzés lesz!



+1 Kertészkedj
Ez is tök jól kitölti az idődet, még hozzá szabadban is vagy, sok szép virág között, és a végeredményért szintén megéri!




A végéhez is értünk a bejegyzésnek. Bízok benne, hogy találtatok pár dolgot ami segít nektek az egyhangú nyári napokban!
Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok!


Csodaszép napot kívánok!

Csicsóka

Előző bejegyzésem: Az én edzési rutinom

Megjegyzések