5 tipp a könnyed alváshoz



Halihó Mindenkinek!
Van egy olyan érzésem, hogy sokaknak jól fog jönni a mai bejegyzésnek a témája, ugyanis majdhogynem minden második ember szenved abban a problémában, hogy fáradt, sosem tudja kialudni magát és legszívesebben egész nap csak aludna.

Nos, a mai bejegyzésben szeretnék megosztani veletek pár tippet, hogy jobban tudjatok aludni, és valamennyivel kipihentebbek lehessetek! Mindez csupán az én véleményem lesz, de azért remélem, hogy valamennyire fogok tudni segíteni!



1.Alakítsd ki a saját esti rutinodat
Ez abból a szempontból szükséges, hogy hogyha kialakítod és minden este ezeket a dolgokat megcsinálod,  akkor ezzel felkészíted a testedet az alváshoz.




2.Illó olaj (levendulás)
Ez azért jó, mivel az illó olaj illata megnyugtat, segít hogy el tudj lazulni, mivel aromaterápiás hatása van.



3.Lefekvés előtt körülbelül 2 órával ne mozogj/egyél


4.Legyenek ideálisak a körülmények
Itt a fényekre, és a hőmérsékletre gondolok.  A fények szempontjából a lényeg, hogy ne nagyon szűrődjön be fény forrás a szobádba, mivel még ha nem is veszed észre, lehet, hogy pont amiatt nem tudsz elaludni, mert zavar. Ha viszont különböző okok miatt, valamilyen fény forrás van a szobádban, akkor ajánlatos szemmaszkot (ha ez a neve...) használni.
A hőmérsékletre vonatkozóan pedig annyi, hogy ne legyen se túl hideg, se túl meleg a szobában.



5.Elektronikai kütyük mellőzése
Egyrészt a környezetedből, szobádból iktass/vigyél ki minden olyan dolgot (okos óra, laptop, tablet, stb...) ami sugározhat. Valamint lefekvés előtt körülbelül 1 órával már ne nagyon nézz filmet, telefont és ehhez hasonló dolgokat.




A mai bejegyzésbe csak ennyi fért bele, de bízom benne, hogy valamicskét a segítségetekre voltam vele. Hamarosan találkozunk, addig is

További szép napot kívánok!

Csicsóka

Előző bejegyzésem: Könyvajánló #13

Megjegyzések