DIY ajándék ötletek karácsonyra

Sziasztok!

Nem hiszem el! Pár nap és itt a karácsony!!! Nálam olyan gyorsan eltelt ez az adventi időszak, hogy majdhogynem észre se vettem! És ami még szomorúbb, hogy még nem vagyok kész minden ajándékkal!😕 De ha jobban belegondolok, sokak így vannak vele! No de hát, ez a blogbejegyzés pont ezért van! Elhoztam nektek 10 olyan ajándékot, amit igen egyszerűen ellehet készíteni, és még  meg is állja a helyét az ajándékok között! Ja igen, azt nem is mondtam, hogy ezeket az ajándékokat kézzel fogjuk készíteni!
 Én sokkal jobban szeretek olyan ajándékot ajándékozni, amit én csináltam, hisz ezáltal sokkal személyesebb lesz az ajándék, arról nem is beszélve, hogy (jobb esetben) az ajándék készítése közben arra gondolsz, akinek fogod adni az ajándékot! Én hiába szeretek kézműveskedni, attól még nem rendelkezem olyan jó kézügyességgel!😅 
Na de most, a személyes problémákat félretéve, jöjjenek az ajándékok!😉


1.) Bőrradír
 Ezt az ajándékot, leginkább lányoknak ajánlom! Hisz ez a 2 recept puhává és bársonyossá varázsolja a bőrödet és még az elkészítése is egyszerű, mivel csak annyi a dolgod, hogy a hozzávalókat összeöntöd! Nem szeretném megadni, hogy miből mennyit rakjatok, mivel nem tudom, hogy ki mekkora adagot szeretne csinálni!

          a.) -citrom
               -olívaolaj
               -organikus méz
               -cukor
               -kis tégely

           b.)-kávé
               -cukor
               -olívaolaj
               -kis tégely 



Én csak az egyiket, méghozzá az a.)t készítettem el!
Tényleg nagyon szuper lett!

2.)Körömlakkos bögre
Szintén egy könnyen elkészíthető ajándék, amit nem csak bögrére alkalmazhatsz, hanem bármilyen porcelán anyagú dologra!
  Hozzávalók:
            -bögre
            -lakk
  Elkészítése:
 Végy egy edényt, ami már nem kell, és tölts bele meleg vizet. Majd, ha ezzel megvagy, akkor a meleg vízbe önts körömlakkot (több színt is beleönthetsz), majd a bögrédet mártsd bele a körömlakkos vízbe.
FIGYELEM!!! Ez a módszer nem tűri a mosógépet és a dörzsölést sem!








3.)Gyertya
Tipikus karácsonyi ajándék, habár inkább az a fajta, amelyiket megveszed, és nem amit te készítesz! Nos, ezen most változtathatsz!
Hozzávalók:             -lábos, konzerv doboz (valami, amiben megolvasztod a viaszt és nem sajnálsz!!!)

            -kanóc
            -viasz (lehet ez gyertya is, amit megolvasztasz)
            -2 ceruza
            -üvegcse (amibe öntöd majd a viaszt)
    ~Plusz dolgok:
                 -zsírkréta (színesítéshez)
                 -illóolaj (illatosításhoz)
Elkészítés:
Vegyél egy olyan lábost, ami nem kell már, és olvaszd fel a gyertyát. Ha teljesen felolvadt, akkor ha van kedved, rakhatsz bele valamilyen színes zsírkrétát és egy kis illóolajat. Eközben rakj kanócot az üvegcsébe (amibe majd rakod a viaszt), de előtte még rögzítsd két ceruza, vagy pálcika közé. Ha mindennel kész vagy, akkor jöhet a viasz! Öntsd bele az üvegbe, majd hagyd száradni (szerintem érdemesebb kirakni az ablakba!).








4.)Egyedi doboz
 Úgy gondolom egy igazán személyre szabott ajándék, így bármelyik szerettedet boldoggá teheted ezzel az ajándékkal!
  Hozzávalók:
Téma: Olvasás/könyvek
    Rakj bele pl:
           -jó kis olvasmányt
           -könyvjelző
           -innivalót (kávé/tea/forrócsoki)
           -bögre
           -finom csoki/süti
           (+Libri ajándékutalvány)
 (de ezt megcsinálhatod pl filmesbe is, koncertesbe, kertészkedősbe, stb...)
  Elkészítése:Vegyél egy dobozt, találj ki egy témát (ami lehetőleg a hobbija legyen, annak akinek adod), majd pakolj bele ahhoz kapcsolódó dolgokat! De ezt mindjárt meg is mutatom, a képen! (Sajnálom, az enyém elég cudarul néz ki, mivel rengeteg dolog nem volt otthon, amit belerakhattam volna, de ezt most helyettesítem egy példával, amit feljebb megtaláltok!)



5.) Nosztalgia tábla

Ennél kreatívabb nevet nemigen tudtam kitalálni, de a lényeg benne van! Ez az ajándék is személyre szabott, és viszonylag könnyű elkészíteni!
Elkészítése: Vegyél egy parafa táblát, és fedd be valami szép díszítésű anyaggal (a képen láthatod, hogy hogy értem), majd tekerd be egy kötéllel (lehetőleg szorosan), majd rögzítsd a parafához. A kötélre rakj csipeszeket, és nyomtass ki képeket, majd csipeszeld a parafára!





6.)Szalvéta technika

Ez az a technika, ami szintén egyszerű és szinte bármit el lehet vele készíteni.
Hozzávalók:
       -valami tárgy, amire szeretnéd feltenni a szalvétát
       -szalvéta
       -ragasztó (a szalvéta technikához külön van egy ragasztó, azt vegyétek!!!)
       -ecset
       -olló
Elkészítése: A ragasztót vidd fel a tárgyra (nyugodtan lehet vastagon), majd vág ki a szalvétának azt a részét, amelyet rá szeretnél rakni a tárgyra: A kivágott szalvéta darabot hámozd le a legvégső rétegig, utána terítsd rá a tárgy azon részére, melyet bekentél ragasztóval, és ha megvagy ezzel, akkor kend át a szalvétát is ragasztóval, hogy jól odatapadjon, de ezt nagyon óvatosan csináld, mivel elég könnyen elszakadhat a szalvéta. Legvégül hagyd megszáradni.






7.)Tea karácsonyfa

Ha van egy olyan barátod,testvéred vagy éppen szülőd, akiről tudod, hogy nagyon szereti a teákat, akkor ennek az ajándéknak garantált sikere lesz!
Hozzávalók:
     -teafilter (csomagolással)
     -hungarocel kúpalak 
     -ragasztópisztoly 
     -valami talpazat (doboz, wc papír guriga)
Elkészítése:
 A kúpalakot ragaszd a talpazathoz, majd a kúpalakra ragaszd rá a teafiltereket, ahogy a képen látod, majd a tetejére rakj egy tetszőleges díszt!






8.) Mécsestartó 

Egyszerű, mégis mutatós!
Itt nem lesz külön "hozzávalók" és "elkészítése" rész, mivel itt szíved szerint alakítod, de azért itt van pár kép, ami könnyen megvalósítható:



Ha nem tudod, hogy ezt milyen technikával alkalmaztam, akkor megsúgom, hogy
fentebb megnézheted!








9.)Befőttes üveg

Ezt a ajándékot szintén kedved szerint alakíthatod. Pinteresten is és a Youtubon is több olyan DIY dolgot is láttam, hogy miket is lehet csinálni egy befőttes üvegből! Ezért mutatok is párat:









10.)Parafa kép
Szintén egyedi ajándék, habár ez valamivel több időt igényel!
Hozzávalók:

    -kicsi, kerek parafatábla (avagy fatábla) 
    -kis szögek
    -kalapács
    -egy gombolyag fonál
    +kinyomtathatsz képet (sokkal könnyebb, hisz ha rárakod a táblára, akkor aszerint tudod követni a mintát)
Elkészítése:
Fogd a szögeket, és óvatosan (hogy ne lyukassza át a parafatáblát) kalapáld, vagy nyomd bele a szögeket a minta szerint. Ha megvagy, akkor az egyik szögre csomózd rá a fonal végét, és a körvonalat tekerd végig. Majd ha ezzel megvagy, akkor már csak annyi a dolgod, hogy össze-vissza, ide-oda tekergesd rá a 



A végéhez is értünk, ennek az igen hosszú bejegyzésnek! Remélem azért tudtatok valami hasznot venni ebből, és megcsináltok belőle egy-két dolgot!😉
Esetleg írjátok meg kommentbe, hogy nektek melyik ajándék volt a kedvencetek, vagy hogy melyiket készítenétek el szívesen!🙂
Köszönöm, hogy itt voltatok velem!


Csicsóka


Előző bejegyzésem: Téli bakancslista 2018



Megjegyzések

Megjegyzés küldése