Téli olvasmány listám 2018

Sziasztok!


Ősszel már volt ilyen bejegyzés, amit úgy láttam, hogy nagyon tetszett, ezért gondoltam a téli olvasmány listámat is megmutatom. A fele olyanból áll, ami nincs meg, de hátha megkapom a Jézuskától!😉
Az ősz olvasmány listámból (katt ide) sikerült 4-et elolvasnom, viszont a listán kívül becsúszott még egy, két könyv, szóval ősszel sem maradtam könyv nélkül!
A téli időszakra 9 könyvet gyűjtöttem össze, de szerintem befog csúszni ide is még pár, de ezt majd meglátjuk!

1. J.K.Rowling - Harry Potter  és a Bölcsek Köve
Harry Potter még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz: Harry Potter varázsló, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezzel elkezdődik egy hihetetlen kaland!

Ez már a másik listámban is benne volt, de mint látjátok nem jutottam hozzá, így ezt áttettem télre, hisz a szünetben elég sok időm lesz, így feltétlen sort kerítek rá! Amúgy újra fogom olvasni!


2. Connie Glynn - Beépített hercegnő
Lottie Pumpkin egy átlagos lány, akinek minden vágya, hogy hercegnő lehessen – jelenleg ösztöndíjjal tanul a Rosewood Hall nevű előkelő bentlakásos iskolában. Ellie Wolf egy hercegnő, aki másra sem vágyik, minthogy átlagos lehessen – ő azért jár Rosewood Hallba, hogy elodázhassa királyi kötelességeit, melyek Maradova trónörököseként várnak rá. Amikor a sors szeszélye folytán szobatársak lesznek, szinte kínálja magát a lehetőség és személyiséget cserélnek – ám valaki tudja a titkukat, és Rosewoodban többé semmi sem az, aminek látszik… 
A Nooderellaként is ismert Connie Glynn Youtube-sztár ezúttal regényíróként debütál – a Beépített hercegnő a Rosewood-krónikák című sorozatának első darabja. Merülj alá Lottie, Ellie, valamint a rejtélyes és mágikus Rosewood Hall világában!


Egy nagyon kedves bloggernél láttam a könyvajánlóját, és rögtön tudtam, hogy kell nekem ez a könyv! Habár kicsit tartok tőle, hogy milyen lesz, de hát próba szerencse!🙂


3.Jenny Han - Utóirat: Még mindig szeretlek
Lara Jean nem számított rá, hogy valóban beleszeret Peterbe. Ők ketten csak színleltek, aztán hirtelen ez már több lett egyszerű színjátéknál. Most Lara Jean minden eddiginél jobban összezavarodott. Amikor egy újabb fiú bukkan fel a múltjából, az iránta táplált érzelmei is visszatérnek. Szerethet egy lány egyszerre két fiút?A kirobbanóan sikeres A fiúknak, akiket valaha szerettem folytatása. Elbűvölő és őszinte történet, melyben a felejthetetlen Lara Jean szemén át láthatjuk az első szerelmet. A szerelem sosem egyszerű, de talán részben ezért is olyan elképesztő.Add át magad a varázsának!

A fiúknak akiket valaha szerettemnek a második része. Mivel nagyon tetszett az első része, ezért gondoltam feltétlenül elszeretném olvasni a második részt is! (Ha esetleg nem ismered, akkor az első rész ajánlójáért kattints ide)

4. Kerstin Gier - Fellegszálló
Egy mágikus hely a svájci fellegekben. Egy minden lében kanál hősnő. És élete kalandja. Magasan, fent a svájci hegyekben büszkén áll a Fellegszálló, egy patinás hotel, melynek fénykora már rég leáldozott. Ám amikor az év vége közeledtével a világ minden tájáról befutnak a vendégek a híres szilveszteri bálra, az épület a gyönyörű csillárok fényében úszik, a tágas folyosók pedig izgatott zsongással telnek meg. A tizenhét éves Fanny Funke, a szállodatulajdonos fiával és a személyzet többi tagjával ki sem látszik a munkából: mindent meg kell tenniük a vendégek tökéletes kikapcsolódásáért. Mindazonáltal nem kerüli el a figyelmét, hogy sokan nem azok, akiknek mutatják magukat. Milyen titkos tervek kovácsolódnak a hímzett bársonyfüggönyök mögött? Az orosz oligarcha felesége tényleg birtokában van a legendás Nagyezsda gyémántnak? És a jóképű Tristan Brown a 201-es szobából miért a homlokzaton mászik fel ahelyett, hogy a lépcsőt használná? Mialatt Fanny megpróbálja Ben segítségével kibogozni a szálakat, még nem sejti, hogy hamarosan egy életveszélyes kaland kellős közepébe csöppen, és nem csak az állása forog kockán, hanem a szíve is. „Még percekkel azután is sóbálvánnyá dermedve álltam a szekrényben, ahogy hangjuk és lépteik zaja elhalkult. Csak most vettem észre, milyen hevesen ver a szívem. És egyre inkább úgy éreztem, hogy idebent elfogy a levegő. Egészen óvatosan kinyitottam a szekrényajtót, és előbújtam a rejtekhelyemről. Túl későn vettem észre, hogy valaki a szekrény előtt állt. Valaki, aki éppoly meglepetten nézett rám, mint én őrá. Csak ő sokkal gyorsabban felülemelkedett meglepetésén. – Nézzenek oda! – mondta mosolyogva. – Egy szobalány a szekrényben.”

Engem, egyrészt a borító, másrészt a fülszöveg is nagyon megfogott, és ahogy néztem régebbi korban játszódik (kb. 19.század), ami nálam plusz pont. 

5.W.Bruce Cameron -Egy kutya négy útja
Miután számtalan kalandos életen át kereste küldetését, Buddy immár biztos benne, hogy végre megtalálta, és teljesíti is azt. Mégis valahányszor végignézi, ahogy az eleven Clarity újból és újból bajba kerül, Buddy meggyőződik róla, hogy a lánynak szüksége van saját kutyára.

Én nagyon szeretem ezeket a kutyákról íródott könyveket, és mivel W. Bruce Camerontól már olvastam egy könyvet méghozzá az Egy kutya négy életét, amit nagyon szerettem, ezért gondoltam adok még egy esélyt az író egy másik könyvének is.😊 

6.Böszörményi Gyula - Beretva és Tőr
1900 ​verőfényes őszén Budapest székesfővárosa a mesés Perzsia uralkodóját látja vendégül. Muzaffer ed-din Qajar egész udvartartásával utazgat Európában, két marokkal szórva a pénzt és a kitüntetéseket. A magyar fővárosban négy kellemes napot szándékozik tölteni, amiről a sajtó részletesen be is számol, ám még a szemfüles firkászok sem találnak magyarázatot néhány érthetetlen történésre.Vajon a perzsa uralkodó Budapestre érkezvén miért azt tartja a legsürgetőbbnek, hogy fehérneműt vásároljon? Mi oka lemondani első napján szinte minden programját, és elzárkózni attól, hogy az ország legfőbb méltóságaival találkozzék? Rudnay Béla rendőrfőkapitány vajon miért zárja le légmentesen a Hungária nagyszállót, ahol a sah és kísérete lakik, és mi lehet a magyarázata annak, hogy a személyzet kísértetjárásról pusmog?Mikor Vámbéry Ármin, a híres Kelet-kutató és Ambrózy Richárd báró is a szállodába siet, már mindenki sejtheti, hogy a háttérben sötét erők munkálkodnak – pedig Hangay Mili kisasszony még csak eztán érkezik!Egy újabb, megtörtént eseményeken alapuló Ambrózy-ügy, ami A Rudnay-gyilkosságokban épp csak említésre került, ám most végre elmeséltetik!

Az Ambrózy báró esete 2.5 részét, úgy gondoltam illik elolvasni, hiába csak úgymond egy "kiegészítő" rész! Meg amúgy is teljesen elragadott ez a sorozat, úgyhogy ki nem hagynám!

7. Eleanor H. Porter - Az élet játéka
Milyen is egy gyermek? Olyan, mint aki egyenestaz égből jött. Héberszójáték szerint: az eget szopja. Isten képe még torzítatlan benne. A világi okosság, a felnőttek mesterkedései még át nem formálták. Nem tud még semmiről és semmije sincsen. Hamvas, eredeti és közvetlen. Védettségben él, és mindenestül átadja magát azoknak, akik szeretik. Ámulva néz szét maga körül. Ami rossz, hamar elfelejti, s mindjárt fölfedez mindenben valamit aminek örülhet Örökké játszik, nem fárad bele napestig. Tudat alatt mindnyájunkban ott él még a hajdani gyermek, hacsak a nevelés, a világ elszürkítő hatása máris ki nem ölte belőlünk. E kis regényben nem a felnőttek világa öli meg a gyermekit, hanem megfordítva: egy hús-vér gyermek hódíja meg varázsával a felnőttek állig begombolkozott világát - szinte játszva. Mondanivalója - hogy örömre születtünk a világra - mindig és mindenütt érvényes. 

Ez az egyik kedvenc könyvem.Két-három éve olvastam el először, így úgy gondolom, hogy ideje újraolvasni! Na meg a történésekre se nagyon emlékszem!

8.Eleanor H. Porter - Az öröm játéka örök
Ki ne ismerné Polyannát és az ő öröm-játékát? A világszerte több millió példányban megjelent Élet játéka c. kötet folytatása ismét napvilágot látott! A regényt Fazekas Attila grafikusművész, számos klasszikus képregény híres rajzolójának illusztráció díszítik.
Az öröm játéka - vajon mit jelenthet ez a szokatlan kifejezés? Aki hallott vagy olvasott már Polyannáról, rögtön elmosolyodik, hiszen tudja, hogy a boldog és kiegyensúlyozott élet titkát takarják ezek a szavak. Ám még az is, aki ebben a regényben találkozik először a kislánnyal, igen hamar rájön, hogy a játékot receptre kellene árulni a sok pirula, vitamin és erősítő szer helyett. Felnőtt, gyerek, bárki alkalmazhatja, naponta akár többször is. Roppant egyszerű és módfelett hatásos. Ráadásul mellékhatása sincs. Hacsak nem tekintjük annak a szájunk szögletében egyre gyakrabban megjelenő mosolyt, meg a családtagjaink, kollégáink, csoporttársaink, barátaink arcán, sőt, a boltban, buszon, postán utunkba kerülő ismeretlenek tekintetében megfigyelhető furcsa változásokat.


Az előző könyv, Az élet játékának a folytatása. Szintén sort szeretnék rá keríteni, hogy újra tudjam olvasni, mivel erre sem nagyon emlékszem!


9.)Leiner Laura - Ez is remek!
Elmúlt a nyár, és ezzel vége szakadt a hajmeresztő buliknak, a féktelen nyaralásoknak és a váratlan összejöveteleknek. Vagy mégsem? A Remek!-ből megismert őrült csapatot természetesen holmi időjárás nem fogja meggátolni abban, hogy továbbra is teljesen képtelen helyzetekbe sodorja magát. A videótéka még mindig üzemel, Lindáék szinte minden estéjüket együtt töltik, de vajon meddig tartható fenn ez az állapot? Mi lesz, ha új tagok érkeznek a bandába, pl. gyerekek? És vajon lehet-e forgatókönyvíró abból, aki még soha egy betűt sem írt le a filmterveiből?
A Remek! című könyvben megismert szereplők kalandjai a már megszokott eszeveszett tempóban folytatódnak.

Szintén egy folytatás! Leiner Laurának egy régebbi könyve, aminek az első részét már olvastam, és eléggé elnyerte a tetszésemet, úgyhogy majd ezt is be kell szereznem!🙂
 

 Köszönöm, hogy végig olvastad ezt a blogbejegyzést, remélem te is tudtál inspirálódni, válogatni közülük!

Csicsóka


 Előző bejegyzésem: DIY ajándék ötletek karácsonyra
Ehhez kapcsolódó bejegyzéseim: könyvmoly



Megjegyzések

  1. Én a Beépített hercegnővel kezdtem az évet, és nagyon tetszett! Igazán jó és különleges hangulata volt!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése