10+1 film, a nyári napokra



Halihó Mindenkinek!

Attól még, hogy elkezdődött az augusztus, a nyárnak még közel sincs vége! Ezért is gondoltam, hogy mára hozok nektek egy nyári filmajánlót, aminek segítségével újra feltudjuk idézni, a nyár eddigi csodás pillanatait. Avagy, hogy ne legyen ennyire gyászos a hangulat, hoztam nektek egy nyári filmajánlót, ami érezteti velünk, hogy "helló! Még tart a nyár! Nincs még minden veszve!" és igen, jöhet a nyári hangulat is e mellé!
Nem szeretnélek Titeket megvárakoztatni, így hát, nézzük is azokat a filmeket!


1.) Mamma Mia!
Donna független, egyedülálló anya, és van egy kis szállodája egy idilli kis görög szigeten. Egyedül nevelte fel lányát, a tűzrőlpattant Sophie-t, és éppen most készül elengedni a kezét. Lánya esküvőjére Donna meghívta két legjobb barátnőjét, az életrevaló Rosie-t és a módos, sokszor elvált Tanyát a régi zenekarából, a Donna és a Dinamókból. Ám titokban Sophie is hívott három vendéget. A lány már régóta kutatja apja kilétét, hogy legyen, aki az oltárhoz kíséri. Ezért aztán elhív három pasit Donna múltjából a mediterrán paradicsomba, ahol már mindannyian jártak 20 évvel korábban. És 24 kaotikus, varázslatos óra következik, melyben új szerelmek bimbóznak és régi románcok lobbannak fel újra a lehetőségek buja szigetén.

Mi mással is kezdhetném a listát, mint egy jó kis klasszikussal! Ezt a filmet már nem tudom hányszor láttam, de nem tudom megunni! Szerintem azért sokak ismerik ezt a filmet, de azért úgy gondoltam, megmutatom, hátha valaki még nem hallott róla!





2.) Rock tábor
Camp Rock olyan tábor, ahol a tehetséges tinizenészek kibontakozhatnak és tovább növelhetik tudásukat. Mitchie Torres az első nyarát tölti itt, de csak azért, hogy anyjának segítsen a tábor konyhájában. Ezen a nyáron a híres énekes, Shane Gray a legnagyobb szám a táborban. Mitchie persze erről semmit sem tud, de később mégis összebarátkozik a sztárral. Mitchie sikeresen eltitkolja, hogy ki is ő valójában, mert csak így maradhat be a sikeresek és menők között. És itt kezdődnek a bonyodalmak.

Elengedhetetlen a nyárból egy jó kis tábor. Főképp, ha az egy nagyon menő zenés/táncos tábor! (amúgy, ha esetleg valakinek nagyon tetszene a film, van belőle 2.rész is!)





3.) Apám,a hős 
A tizennégy éves Nicole, aki nyiladozó nőiessége tudatában készen áll a nagy Ő fogadására, valóságos istencsapásként éli meg, hogy édesapjával egy kéthetes trópusi vakációra kell utaznia. E szörnyű érzés pusztán addig tart, míg meg nem pillantja az ellenállhatatlan Bent. Valóságos haditervet sző álmai férfijának elcsábítására, melynek lényege egy nem mindennapi történet, miszerint az idősebb férfi tulajdonképpen a szeretője, aki azért álcázta magát az édesapjának, mert nemzetközi kém lévén így akar feltűnés nélkül elvegyülni a tömegben. 
 

1994, egy feledhetetlen nyári kaland, Gérard Depardieu főszereplésével. Rengeteget lehet rajta nevetni, és minden van benne, ami a nyári hangulathoz kell!


4.) Tengerparti tinimozi
Brady és Mac, a tini szörfös szerelmesek meglovagolják a nyár utolsó hullámát, ami rejtélyes módon a klasszikus strandolós filmbe, a Wet Side Storyba repíti őket. Ebben a szörfösök a motorosokkal küzdenek meg a strand birtoklásáért, ráadásul mindenki spontán dalra fakad és táncra perdül.

Vidám, szórakoztató és aranyos történet. Teljesen jó nyári estékre egy kis kikapcsolódásra.





5.) Delfines kaland
Rákcsapdába esik a fiatal nősténydelfin, és súlyosan megsérül. Az életét egy parton bóklászó kisfiú menti meg, ám az orvosoknak amputálni kell az állat farkát. Nem sok esélye van az életben maradásra, ám a tizenegy éves Sawyer nem adja fel. A magába forduló kisfiú és a Winter nevű delfin között barátság szövődik. Sawyer minden követ megmozgat, hogy megmentsék, ráveszi az orvost, hogy készítsen farokprotézist a delfinnek, hogy az újra úszni tudjon. Kitartása végül eléri eredményét.

Egy mérhetetlenül aranyos, és megható történet, a család minden tagjának tudom ajánlani.



6.) Kis Nicolas nyaral
Itt az iskolaév vége és végre elérkezett a hőn áhított nyári vakáció ideje. Kis Nicolas szüleivel és nagyijával a tenger felé veszik az irányt, és egy kis tengerparti szállodába költöznek a nyár idejére.
Nicolas nem vesztegeti idejét, sec-perc alatt új barátokra tesz szert. Ott van Ben, aki valójában nem is nyaral, mert a tengerparton lakik; Fructueux, aki bármit magába töm, ráadásul megállás nélkül, még halat is, akár nyersen is. Aztán ott van Djodjo, aki furán beszél, talán mert angol; Crépin, bőgőmasina, és Côme, akinek mindig igaza van és ezért igazán bosszantó alak tud lenni. Természetesen akad egy lány is, Isabelle, aki képes olyan bociszemekkel követni Nicolast, hogy a felnőttek már egy jövőbeni esküvő képét vizionálják szemük előtt. A kis Nicolas egy picit meg is ijed a kötelezettségek gondolatától, szerencséjére ott vannak neki újdonsült barátai, hogy kihúzzák a pácból, s persze még nagyobb galibába keverjék.


Újabb humoros, kedves kis családi film, amin rengeteget lehet nevetni, és nem lehet nem szeretni.




7.) Büszkeség és balítélet
Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.

A klasszikus Büszkeség és balítélet filmadaptációja is, majdnem olyan jó, mint a könyv. De csak majdnem! Úgyhogy hajrá lányok, ideje új kedvencet avatni!




8.) Randiztam egy sztárral
Ebben a kalandokkal teli, zenés filmben Jessica Olson, a barátságos vidéki lány meglátogatja Los Angelesben élő nagymamáját és szerelemmel fűszerezett kalandokba keveredik miután derült égből villámcsapásként megismerkedik Christopher Wilde-dal, a fiatal hollywoodi popsztárral. Úgy tűnik Christophernek mindene megvan: híres, gazdag, hollywoodi filmszerződése is alakul. A Jessicával való találkozás viszont rádöbbenti, hogy egy nagyon fontos dolgot kihagyott: még sosem volt önmaga. A városban együtt töltött nap után barátok lesznek. Ezt a barátságot tesz próbára Christopher, amikor nyilvánosan tagadja ismeretségüket. Christophernek el kell döntenie, mi a fontosabb: az, hogy önmaga vagy hogy, filmsztár legyen.

Nos lányok, azt hiszem ez nekünk való! Elvégre ki ne szeretne személyesen egy híres zenésszel találkozni?




9.) Menedék 
A nyári táborról szőtt álmok szertefoszlottak! A tizennégy éves Mika (Hanna Höppner) megbukott az iskolában, így szülei (Nina Kronjäger és Jürgen Vogel) azzal büntetik, hogy a nyarat szigorú nagyanyja (Cornelia Froboess) méntelepén tanulással kell töltenie. Mika azonban Sam, a lovászfiú mellett, aki nem tudja róla levenni szemét, még valamit felfedez, ami felkelti érdeklődését: Szélvihart, a vad és szilaj csődört. Még a tehetséges díjugrató, Michelle (Marla Menn) vagy a nagymama sem képes az állatot betörni. Mika elhatározza, hogy szerencsét próbál, és éjszaka belopódzik Szélvihar istállójába. Ezzel kezdetét veszi szokatlan barátságuk, amely során Mika felismeri, hogy képes a lovakkal beszélni. Sikerül vajon ezzel a képességgel Szélvihart megszelídítenie?
 
Igaz, régen láttam,viszont tudom, hogy nagyon tetszett. És nem csak azért, mert lovas film...




10.) Tucatjával olcsóbb 2
Mint a nyulak, úgy szaporodik a Baker-család: a fociedző Tom és író felesége, Kate tucatnyi csemetét hozott össze. A népes és hangos család úgy dönt, hogy minden várható nehézség ellenére idén végre elmennek együtt nyaralni, méghozzá a festői Winnetka tó partjára. Persze nem minden gyerek örül a kötelező családi programnak, de leginkább mégis a családfőt zaklatja fel a helyzet, amikor kiderül, hogy régi nagy riválisa, Jimmy Murtaugh, a bombázó felesége és nyolc gyermeke is a közelben kempingezik. Kettejük csatájába mindkét család beleavatkozik.

És a végén, egy újabb családi film (szó szerint). Elvégre, ki ne szeretné a családi nyaralásokat? (Főleg, hogy ha 12 gyereked van)


+1 Aladdin
Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet.
A Disney 1992-es animációs klasszikusa alapján készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát.


Amióta kijött a film, már 3x láttam, úgyhogy biztosak lehettek benne, hogy jó ez a film. Vicces, fantasy és szerintem nem lehet nem szeretni!




A végére is értünk az ajánlónak. Remélem találtatok magatoknak kedvetekre való filme(ke)t. Jó volt ezt a filmajánlót megírni, mivel rájöttem, hogy sok mindent újra kéne nézni!


Csodaszép napot kívánok!

Csicsóka



Előző bejegyzésem: Helló augusztus!


Megjegyzések