Könyvajánló #11




Halihó Mindenkinek!

A mai nap egy kicsit különlegesebb ajánlóval érkeztem nektek. Hogy miért?
A napokban felkeresett Dallos Zoltán asszisztense, azzal a kérdéssel, hogy lenne e kedvem elolvasni Dallos Zoltán - Alkalmazottból vállalkozó című könyvét. Természetesen elfogadtam, hiszen hatalmas megtiszteltetés számomra!

A könyvet illetően pedig (azon kívül, hogy lentebb olvashattok róla véleményt) már előbb is felkeltette az érdeklődésemet, de még túl fiatalnak éreztem magam hozzá, így még nem gondolkodtam azon, hogy megvegyem. Ezért is lepődtem meg, mikor  tálcán kínálták nekem a könyvet. Végül is, gondoltam sosem árthat, bár vállalkozó (egyenlőre) nem nagyon szeretnék lenni.


 Tartalom:



Véleményem:

Már az előszó megfogott, kíváncsi voltam a folytatásra, mivel elképzelésem sem volt, hogy miként fog érinteni a könyv, vagy mit fog nekem nyújtani, meg úgy egyébként is, komolyabb témákat boncolgat azoknál, amiket én szoktam olvasni.

Ami jó volt benne, hogy az egész könyv szép lassan van felépítve. Hogy hogyan juss el alkalmazottból egy (már szinte tapasztalt) vállalkozóvá. Már rögtön az első fejezet segít, hogy eldönthesd, mi szeretnél lenni (maradni). Ehhez Zoltán össze gyűjtötte mind az alkalmazotti, mind a vállalkozói lét előnyeit és hátrányait. Ezek után fejezetről fejezetre bevezetett a vállalkozás világába.
Bár sokszor nem tudtam mit "hozzá szólni" a témához, legtöbbször a "vállalkozást" behelyettesítettem gondolatban a blogomra vagy éppen az oldalamra - így máris jobban át tudtam látni a dolgokat és így sokkal -Zoltán szavait használva- építőbb, inspirálóbb és érdekesebb lett.


Tetszett Zoltán stílusa, hogy nem úgy írta a könyvet, mintha felsőbb rendűségét szerette volna bizonyítani, nem volt lekicsinylő hangvételű . Sokkal inkább olyan benyomást keltett, mintha egy régi ismerőssel beszélgetnék. Lehet, hogy ezt azért éreztem, mivel a saját tapasztalatai alapján vont be minket a vállalkozás jó és rossz oldalába, és tudott tanácsokat adni.


Igazából rossz dolgot nem tudok mondani a könyvről főképp azért, mert nem értek a vállalkozáshoz, de amennyit tudtam, felfogtam és értettem, abból rengeteget tudtam tanulni. Például: hogy hogyan és miért tartsak ki az oldalaim mellett, vagy hogy hogyan tudjuk fenntartani az érdeklődést, hogyan kezeljük a kudarcot, hogyan álljunk fel  és sok pozitivitást és jótanácsot is.Ezen kívül is rengeteg dologra rávilágított, ami nem feltétlenül a vállalkozáshoz kapcsolódik. Úgyhogy szerintem azok is elolvashatják ezt a könyvet, akik (még) nem szeretnének vállalkozásba kezdeni, és még csak egy instagram vagy egy blog áll rendelkezésükre, mert bizonyos szempontból nekik is hasznos.





Értékelése:

     Borító:  5/5 - nagyon jó, jelképes

     Cím: 5/5
    
     Stílus: 5/5

     Karakterek/szereplők: 5/5

     Történet: 5/4

     Szórakoztatás: 5/4

    Oldalszám: 248



Részletek a könyvből:



 "Azt tudod, hogy mi nem vagy már, de még nem tisztult le benned, hogy mi leszel."  


"Eltelhet egy, kettő, három, de akár öt hónap is, mire megjelennek az első visszajelzések, és addig magadnak kell gondoskodnod arról, hogy töretlen lendülettel vidd a feladataidat."


"Vésd eszedbe: a negatív megjegyzés sohasem rólad szól, hanem arról az emberről, annak az embernek az élethelyzetéről, aki ezt a megjegyzést teszi."


"Ha a projektedhez 5-10-20 százalékban negatív megjegyzéseket kapsz, koncentrál arra a 80-9095 százalékra, aki helyesli az elképzeléseidet. Hiszen az utóbbiakat szolgálod."


"A legrosszabb lépés az egy helyben állás."


"Azt a képet láttasd magadról, amit láttatni szeretnél."


"A lojális követőtábort az teremti meg, ha valaki következetesen bizonyos értékek mentén, őszintén és hitelesen kommunikál. Ez ébreszt bizalmat, ez kelt szimpátiát."


"Ne hagyd tehát, hogy a kudarcok elvegyék a kedvedet a vállalkozástól, és ne habozz újra kezdeni!"


"Attól, hogy pillanatnyilag nem fest rózsásan a helyzet, még nem biztos, hogy nem is érsz célba."


"Sokkal kifizetődőbb, ha az erősségeidre fókuszálsz és azokat fejleszted, mint ha a hiányosságaidat próbálod foltozgatni, és nagy energiát fektetsz abba, hogy olyasmiben legyél jobb, amire nem biztos, hogy alkatilag alkalma vagy."





Még egyszer hatalmas köszönet Dallos Zoltánnak, hogy elolvashattam a könyvét!

Így a végére pedig, szeretném megadni Zoltán elérhetőségeit, ezzel bátorítva Titeket, hogy nyugodtan keressétek fel, ha úgy hozza az élet:


Dallos Zoltán személyes blogja: https://zoltandallos.com/hu/ 
Link a könyv oldalára: https://alkalmazottbolvallalkozo.hu/


Dallos Zoltán instagram oldala: @zoltan.dallos
Dallos Zoltán facebookja: @zoltandallos.business
moly.hu oldalon igy találod meg a könyvet: https://moly.hu/konyvek/dallos-zoltan-alkalmazottbol-vallalkozo

 Média kit: https://drive.google.com/open?id=13GgEAvhoXILgoSuWPkQ6tTupRlgCVJRk



Köszönöm, hogy ma is velem tartottatok,


Csodaszép napot kívánok!

Csicsóka


Előző bejegyzésem: Könyvajánló #10
Ehhez kapcsolódó bejegyzésekért kattints ide

Megjegyzések